logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Satel 32 - brak aktywacji po awarii prądu i wymianie czujki ruchu

paprocki25 12 Lis 2023 11:05 396 5
REKLAMA
  • #1 20810914
    paprocki25
    Poziom 2  
    Witam,

Prosta sprawa.
    Alarm satel 32 na manipulatorze błąd brak akumulatora. Po prostu wysiadł po 6 latach ale alarm działał.

Wymieniałem czujkę ruchu w lampie. Mój błąd bo kupiłem czujkę na 12v a nie na 230v błysło i wywaliło prąd aż na słupie przy liczniku. Wszystko wstało oprócz alarmu. Nie powinien się i tak uruchomić po załączeniu prądu? Czy dlatego nie działa bo nie ma akumulatora czy prostu zrobiłem zwarcie i coś padło w alarmie.
  • REKLAMA
  • #2 20810953
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Nie powinno się tak robić ale odłacz akumulator i zobacz bez niego, przy okazji sprawdź bezpiecznik.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20811811
    juan cabrillo
    Poziom 27  
    Ocena: 239
    Masz rację. Popełniłem błąd. Integra nie ruszy tylko z samego akumulatora.
    I mógłbym na tym poprzestać, gdyby nie fakt, że jest to mój błąd KARDYNALNY. Napisałem to, jak dzieciak, jak amator, jak wiele osób które nie znają się a piszą dla... nie wiem... poklasku :-(, paru punktów ;-(, pomoga :-( :-(... Taki błąd dyskwalifikuje mnie, jako osobę, która w tych czasach, kiedy forum stacza się w czarny niebyt - chciała swoimi wypowiedziami powstrzymać ten lot w nicość. Nie będę więcej zaśmiecał tego całkiem fajnego działu swoimi nędznymi wypocinami; był to mój na razie ostatni tu wpis. Życzę Wam wszystkim powodzenia.

M.
  • #6 20835171
    paprocki25
    Poziom 2  
    Rozwiązane. Musiałem nowy akumulator kupić i bezpiecznik.
REKLAMA