logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gisam Akumulator: Zabezpieczenie przed rozładowaniem, szybkie ładowanie pinami zasilającymi?

przemoprzem 08 Gru 2023 20:53 8922 3
  • #1 20852703
    przemoprzem
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Wnętrze akumulatora gisam. Ktoś się zna na elektronice i może cokolwiek napisać? Jest tu zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem? Jest szansa na użycie ładowarki która ładuje pinami zasilającymi i ładuje szybciej niż kilka godzin? Płytka zabezpieczająca do baterii litowej na stronie produktu AliExpress. Ładowarka do akumulatorów Makita 18V/21V z wtyczkami europejską i amerykańską. Widok akumulatora litowo-jonowego Gisam o oznaczeniu 598VF. Wnętrze akumulatora z widoczną płytką zabezpieczającą i podłączonymi przewodami. Ułożenie cylindrycznych ogniw równolegle w plastikowej obudowie trzymanej w ręce. Dwa fioletowe ogniwa baterii litowej z oznaczeniem 8650-2000mAh -3.7V SH291B

Płytka z zabezpieczeniem Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 6,06zł 40%OFF | 46x50mm płyta zabezpieczająca baterię litową 3MOS 18/21V moduł ochrony ładowania baterii do akcesoria do elektronarzędzi Makita
    a.aliexpress.com/_EySqrVX

Ładowarka Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 18,39zł 66%OFF | Makita model ładowarka 18V 21V wiertarka elektryczna klucz elektryczny szlifierka kątowa ładowarka elektronarzędzie ładowarka
    a.aliexpress.com/_EI5l01b
  • #2 20853852
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2494
    Powinno działać z tym, że na ogół w tych bateriach z Chin siedzą śmieciowe ogniwa nie trzeba wierzyć temu co pisze na koszulce ogniwa lub naklejce. Wpadły mi w ręce 2 podobne nowe akumulatory gdzie również w każdej było po dziesięć ogniw ładowało się to tym leciutkim zasilaczem ok 4-5 godziny a po pomiarze pojemności wyszło, że pojedyncze ogniwa ma ok 500 mAh. Jak masz czym zmierz pojemność ogniw.
    Płytka ma zabezpieczenia i po wymianie ogniw na porządne te akumulatory się sprawdzają.
    Ta lekka ładowarka z zestawy ładuje pewnie prądem 0,2 A, na zdjęciu widać dlaczego jest taka lekka. :D
    Rozebrana ładowarka i akumulator na stole warsztatowym.
  • #3 21731289
    uncle-benz
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, mam takie aku ze zdjęć powyżej i taką ładowarkę. Dla info: nie ładuje.
  • #4 21731526
    przemoprzem
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Ostatecznie kupiłem na Ali za ok 25 zł adapter einhell na makita i kupiłem na Amazon za 130 zł (obecnie promocja + letyshop) aku einhell 18v 5.2 Ah który podobno ma zabezpieczenia wbudowane w akumulator. Obok wiertarki aku einhell 18v 2Ah.

Klucz udarowy z adapterem i dwoma akumulatorami Einhell 18V na białym podłożuKlucz udarowy z adapterem Einhell i akumulatorem Power X-Change 18V 5.2AhMłotowiertarka YOFIDA i klucz udarowy Gisam z akumulatorami Einhell

Nie testowałem jeszcze z młotowiertarka, ale z tego co wertowałem to w końcu nie powinno być problemu z wydajnością aku i ładowaniem.
REKLAMA