logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaktualizować Kickstart do OpenBK7231N w czujnikach temperatury/wilgotności dla HomeAssistant

vnani 05 Lut 2024 21:48 1581 5
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 20946916
    vnani
    Poziom 2  

Cześć wszystkim, byłem na tyle głupi, że wgrałem kickstart-bk7231n na te czujniki temperatury i wilgotności zamiast OpenBK7231.
    Potrzebowałbym pomocy w pisaniu kodu YAML w HomeAssistant, aby to znowu działało.

Będzie zasilany napięciem 3,3 V z płyty głównej komputera, więc pobór mocy nie stanowi problemu.
    Dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 20946958
    sirhcsat
    Poziom 7  

Czy flashowałeś przez połączenie szeregowe? Jeśli tak, wystarczy ponownie podłączyć magistralę szeregową do programatora i zaktualizować najnowsze oprogramowanie OpenBeken.
  • REKLAMA
  • #3 20946960
    vnani
    Poziom 2  
    Nie, korzystałem z Cloudcuttera OTA..
  • REKLAMA
  • #4 20946976
    sirhcsat
    Poziom 7  

Nigdy nie korzystałem z Cloudcuttera, ponieważ nigdy nie znalazłem urządzenia, z którym współpracowałoby, gdy Tuya załatała luki w oprogramowaniu. Czy nie można użyć Cloudcuttera do ponownego flashowania, czy jest to proces jednorazowy? Prostą i łatwą opcją jest flashowanie przez port szeregowy za pomocą taniego konwertera USB na port szeregowy, ale jeśli go nie masz, musisz mieć nadzieję, że ktoś inny pomoże ci z YAML lub jak sprawić, by to działało.

Przepraszam, nie mogłem ci pomóc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 20946999
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Ocena: 12604
    Przykro mi z powodu Twojej straty, ale nie martw się, nadal możesz odzyskać pliki z tego miejsca:
    https://github.com/BenJamesAndo/OpenBeken_uf2_firmware
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 21569049
    guycaluwaerts
    Poziom 3  
    Sflashowałem również kickstart-bk7231n do mini smart switcha z tuya-cloudcutter OTA.
    Widzę urządzenie w moim routerze, co oznacza, że przełącznik jest online. Teraz próbowałem sflashować prawidłowy plik do przełącznika, ale nie mogę już przełączyć przełącznika w tryb AP. Więc przełącznik nie jest już dostępny.
    Jak mogę ponownie przełączyć przełącznik w tryb AP, ponieważ naciśnięcie przełączników wewnętrznych i zewnętrznych nie powoduje żadnej reakcji.
REKLAMA