logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak naprawić łączność Wi-Fi w Hisense 50A7KQ z routerem Huawei WS7100?

Matuzalem 17 Lut 2024 14:20 9375 3
REKLAMA
  • #1 20965413
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    Jeszcze wczoraj...
    Hisense 50A7KQ (telewizor) połączony ze światem routerem WS7100 WiFi6 (Huawei) bez problemu łączył się z siecią. Dziś próba wywołania np. YT skutkuje komunikatem o braku połączenia. Wszelkie pomysły związane z odświeżaniem, tworzeniem nowego itp. kończą się zawsze tak samo, a status figuruje niezmiennie jako "Rozłączony".
    Sieć niby jest wykrywana (rozpoznana) poprawnie, ale... skutek tego jest taki jak wyżej. Stąd "na oko" nawet nie mogę mieć pewności, że nie jest to jakieś odwołanie do zapamiętanej uprzedni konfiguracji.
    Połączenie tv - router zestawione poprzez Rj działa bez problemu więc to nie jest kwestia "awarii ogólnej".
    W akcie całkowitej desperacji podłączyłem nawet jakąś kartę USB, ale - jak łatwo było to przewidzieć - sprzęt pozostał na nią ślepy i głuchy.
    Stąd i moje pytanie:
    Czy a jeśli tak, to w jaki sposób, bez rozkręcania czegokolwiek (gwarancja), można upewnić się, że to rzeczywiście karta, a nie jakiś bzdet konfiguracyjny (bo tv wstał lewą nogą i strzelił focha)?
    Ew. czy mają Państwo jakieś pomysły dotyczące przyczyn, pomijam Prawa Murphy'ego - czytaj: pecha - awarii (jeśli to rzeczywiście z nią mam do czynienia)?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #2 20965440
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15520
    Hot spot z telefonu wykrywa i łączy się z nim?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20965635
    Matuzalem

Poziom 43  
    Przepraszam za sklerozę.
    Zapomniałem napisać (a tak się starałem, by nic nie przeoczyć) - przez telefon w roli routera jest to samo.
    Usiłowanie połączenia i monit o niepowodzeniu.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
  • #4 20965838
    Matuzalem

Poziom 43  
    Po sprawie.
    Człek głupi jako ten but co go szewc nie nosi.
    Jeden z użytkowników podrzucił mi genialny w swej prostocie pomysł, by wykonać rest do ustawień fabrycznych - com się, w efekcie, naklikał, to moje, ale "awaria" ustąpiła bez śladu.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
REKLAMA