logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp 32fh7ea 32 nie znajduje kanałów - inne TV działają bez problemu

alberto99882 06 Mar 2024 21:25 11226 4
REKLAMA
  • #1 20993410
    alberto99882
    Poziom 3  
    Ocena: 1

Witam, kupiłem dla mamy telewizor Sharp 32fh7ea 32". Niestety nie może wyszukać kanałów, nawet jednego. W domu są jeszcze 2 tv i na obu wszystko działa bez problemu, a na tym jednym nie. Antena odbiera dobrze, bo wszystkie tv są podłączone pod jedno wejście i rozchodzą się na trójniku. Najdziwniejsze jest to, że kolejnościowo nie wyszukuje na 2 telewizorze, mimo że do 3 kabel idzie dalej. Próbowałem też podłączyć główny kabel do tv (trójnik jest akurat za tym tv co nie wyszukuje kanałów), żeby nie szło na 3 tv, ale to nic nie dało. Teraz tv nie wyświetla nawet więcej opcji strojenia. Co robić? Na poprzednim tv było to samo, kupiłem do niego dekoder i antenę pokojową, ale nie pomogło, zmieniłem go właśnie dlatego, a na nowym problem ten sam.
  • REKLAMA
  • #2 20993434
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15544
    JAKICH kanałów nie wyszukuje?
    Jakie wybierasz strojenie?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21111791
    mr.arek
    Poziom 11  
    Ocena: 24
    Czy znalazłeś może rozwiązanie, bo mam podobny problem u moich rodziców???
    TV SHARP 32” i po około 3 latach coś mu odwaliło. Przeszukuje częstotliwości i nie znajduje żadnego kanału. Wyświetla MENU, działa teraz jedynie na zewnętrznym dekoderze poprzez HDMI.
  • #5 21482982
    piotrmaximus1
    Poziom 7  
    Dziadowski telewizor, który nie wyszukuje kanałów, nie ty jedna jesteś zawiedziona.
REKLAMA