e ....
moim zdaniem TOTALNIE BEZSENSOWNY pomysł !!!!!!
1. z wkładki piezo jakos oferowane dzwieku bedzie o wiele wiele gorsza i jestem pewien ze ją bez problemu usłyszy każdy
2. na litosc ! - przeciez z wkładką piezo i naciskiem jaki jest wymagany przez nią, uzytkownik przesłucha MAX 10-15 razy jedną płyte i jedyne do czego sie pozniej nada ta płyta to nauka latania, z takim naciskiem igła będzie wręcz "wierciła" dziurę w płycie - obecnie odtwarzanie płyt z naciskiem podobnym stosują tylko DJ'e, by zapewnić nieprzeskakwianie igły a po paru-parunastu graniach płyta też nadaje się do wyrzucenia bo trzeszczy
Cytat: i nie róbcie z bernarda cuda hi fi nawet bo w bajki że tonsil robi najlepsze głośniki , diora wzmacniacze a fonica gramofony to ja już przestałem wierzyc wiele lat temu ..
Bernard nie był cudem hi-fi ale wiele polskich sprzętów było, poczytaj sobie coś o Unitrze G-601, ze wzmacniaczem występowało pod nazwą FONOMASTER... najlepszy polski gramofon, który do dzis jest poszukiwany przez wielu ceniących sobie doskonałą jakość dźwięku a SAMO ramię z G-601 chodzi po 300-900 ( nowka ) zł nota bene firma MICRO-SEIKI je produkowała. Zniekształcenia sięgały rzędu 0,0017% WRMS o ile dorbze pamietam. A magnetofon MARCIN ? wzmacniacz Emerson ? Za czasów swojej świetności sprzęt Unitry był exportowany na cały świat
Cytat: u nas na giełdzie w miare nieporysowanego pioneera czy fischera kupi za 150zl i nie ma on słuzyc do dj-owania tylko do słuchania starych płyt
To swoją drogą ale pytanie było o zamiennik MF poza tym AudioTechnica AT3600 NAPEWNO nie należy do klasy high-end
Cytat: wiec jaki sens inwestowac chocby 60 zl w badziewie , którym jest bernard
Badziwiem będzie jak się tam wstawi wkładkę PIEZO
Cytat: ...fischera z laserowo naprowadzanym ramieniem...
i plazmowym zasilaniem dzięki któremu prędkość oborótw płyty sięga 189 km/h .. taa wiem którego