logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie napędu bramy garażowej Dexxo Smart 800/1000 io z modułem Mobilus C-GR

Cypisek0 23 Mar 2024 20:12 384 1
REKLAMA
  • #1 21016534
    Cypisek0
    Poziom 2  
    Cześć,
    Posiadam w swoim nowo budowanym domu bramę Hormann z ww. napędem i rolety na systemie Mobilus. Jako, że do sterowania roletami będę używał aplikacji od Mobilusa - chciałbym podpiąć też pod nią bramę. Muszę zastosować moduł C-GR, tylko pytanie jak go podłączyć i nie wiem czy dobrze myślę. Moduł Mobilusa ma 2 wyjścia (strzałka góra i dół). Czy dobrze rozumiem, że oba przewody z modułu Mobilusa muszę podłączyć w wejścia start w napędzie bramy? W załącznikach wysyłam zdjęcie napędu bramy i schemat od Mobilusa. Z góry dzięki za odpowiedzi i jeśli o czymś nie dopisałem to dajcie znać.
    Załączniki:
    • Podłączenie napędu bramy garażowej Dexxo Smart 800/1000 io z modułem Mobilus C-GR Napęd bramy.jpg (330.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Podłączenie napędu bramy garażowej Dexxo Smart 800/1000 io z modułem Mobilus C-GR Schemat podłaczenia modułu Mobilus C-GR.jpg (57.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21016984
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3613
    Tak jak napisałeś i jak w schemacie.
    Jeden mały minus to taki, że piloty rolet mają przyciski ze strzałkami i za pracę bramy w obu kierunkach będzie odpowiadał jeden przycisk. Ten napęd garażowy nie ma - jak rolety - osobnego sterowania otwieraniem i zamykaniem.
    PS. Jeśli używasz pilota z odczytem statusu napędów - po założeniu na szynę lub same drzwi czujników kontaktronowych jak na schemacie (pod COM, K1 i K2) uzyskasz funkcje odczytu stanu drzwi.
REKLAMA