logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Zafira A 04 2.0dti nie odpala po wymianie pompy wtryskowej i EGR

fmichalek75 05 Kwi 2024 12:32 1098 4
REKLAMA
  • #1 21033546
    fmichalek75
    Poziom 2  
    Witam problem z Zafirą 04 rok 2.0dti 101km problem polega z rzeczą takową zafira nie pali kręci normalnie zachowuje się tak jak by nie miała paliwa sprawdzałem wszystko co się da wszystkie przekaźniki związane z zapłonem itd . Dodam że 2 tygodnie temu wróciła od mechanika była wymieniana pompa wtryskowa i egr wszystko chodziło cacy nic nie przerywało ani nie było problemów z rozruchem nie ma żadnych błędów na kompie ręce mi odpadają bo auto potrzebne sprawdzałem również wężyki od przelewów od wtrysku. zośka odpaliła raz i na tym się skończyło zastanawiałem się na komunikacją sterownik lub IMO .Czekam na Wasze pomysły pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21034558
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6390
    Uszkodzenie immo powoduje pulsacyjne miganie kontrolki silnka..
  • REKLAMA
  • #4 21034624
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 21036959
    fmichalek75
    Poziom 2  

Próbowałem odpowietrzyć i bez efektów. Próbowałem odkręcać rurki od wtrysków i paliwa. Nie ma pompy, to PSG16. Co dodam, to jak wyciągałem "paliwo" z pompy przez przelew, to zamiast ropy czystej była jakby wymieszana z olejem, więc twierdzę, że walnęły słynne trawersy. Słoik z płynem przypominającym mieszankę oleju i paliwa na tle gruzu i rury.
    A jeśli by padł sterownik silnika, to jakie objawy by dawał
REKLAMA