logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik Bluetooth Windows 10 przesyła słabą jakość audio przy słuchawkach z mikrofonem

Majsterkowicz_pl 15 Kwi 2024 11:41 879 2
REKLAMA
  • #1 21045974
    Majsterkowicz_pl
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,

Wiem, że takie tematy już powstały na stronie Microsoftu, jednak nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mam słuchawki bluetooth z mikrofonem. Chciałbym ich używać na komputerze z systemem Windows 10, ale nie tylko używając słuchawek tylko też ich mikrofonu. Kiedy je podłączam mam do wyboru dwie opcje: „Słuchawki” i „Zestaw słuchawkowy”. Kiedy słucham muzyki, urządzenie „Słuchawki” jest włączone i jakość jest idealna, natomiast gdy chcę skorzystać z mikrofonu słuchawek, system automatycznie przełącza dźwięk na „zestaw słuchawkowy”. Niestety, w przypadku „zestawu słuchawkowego” jakość jest niesamowicie niska, co sprawia, że ​​rozmowy są bardzo nieprzyjemne. Dodam, że ten problem nie występuje na żadnym telefonie z Androidem. Czy ktoś wie, jak rozwiązać ten problem lub ma sterownik obsługujący urządzenia audio Bluetooth wyższej jakości?
    Dziękuję za każdą odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 21046045
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15449
    Niestety tak to działa.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21046236
    Majsterkowicz_pl
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    A nie ma jakiegoś sterownika czy innej opcji? Widziałem gdzieś, że ktoś przerobił sterownik z Androida czy coś takiego.
REKLAMA