logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ciekawy przemyślenia dotyczące komentowania artykułów na portalach.

keseszel 18 Maj 2024 20:36 378 6
REKLAMA
  • #1 21087310
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Witam.
    Wpadła mi w oczy ciekawa i informacja na WP.
    Tutaj link:
    http://wiadomosci.wp.pl/zakaz-wyjazdu-z-polski-w-razie-wojny-jest-sondaz-7028817274141344a
    Co w tym ciekawego? Zwróćcie uwagę na wyłączoną możliwość komentowania. Temat dotyczy wg mnie możliwości obronnych kraju i nastroju w społeczeństwie. Myślę, że "mięso armatnie" może poczuć się urażone i nie każdy ma ochotę ginąć za politykierów. Nasuwa mi się porównanie do 1939 roku i raczej widzę DUŻĄ różnice w nastrojach społecznych z tamtych czasów hm gorszej Polski i Polski demokratycznej. Ciekawe jak się to ma do ograniczania liczebności armii i kunsztu wojskowego naszych dowódców. Cóż, inaczej się zaprowadza pod sztandarami amerykańskiej demokracji porządek w biednych krajach arabskich, a inaczej wygląda to gdy ma się zmierzyć z rosyjskim sołdatem, bo raczej Czesi czy Niemcy nas nie zaatakują..
  • REKLAMA
  • #2 21104404
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 21105785
    mychaj
    Poziom 35  
    Ocena: 939
    To już norma.
    Możliwość komentowania brak lub cenzura i wycinanie.
    To już nie są portale ,,informacyjne" tylko czysto propagandowe choć cały czas próbują stwarzać wrażenie ,,obiektywnych"...
    Ogłupianie społeczeństwa na 110%.
  • REKLAMA
  • #4 21105792
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6056
    Siłą onetu były komentarze. Ja nawet nie czytałem artykułu, tylko od razu przechodziłem do komentarzy.
    Najpierw zintegrowali się z facebookami, bo myśleli, że będą jakoś uwierzytelniać komentarze, a później wyłączyli komentarze w ogóle.
    Ale użytkownicy ich niezbyt ukarali i nadal interia i onet przodują w ruchu.
    Chyba w miarę swobodne komentarze są jeszcze na money.pl
  • REKLAMA
  • #5 21106003
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    gulson napisał:

Chyba w miarę swobodne komentarze są jeszcze na money.pl

W przypadku kontrowersyjnych tematów i tam wyłączają komentarze. Szkoda czasu na czytanie mainstreamowych portali, wyraźnie widać po treści artykułów do czego dążą. Zasłaniają się, że to anty ruskim trollom a w rzeczywistości jest im to na rękę. Pamiętam jak na wp.pl kiedyś opublikowali sondaż jakoby ankietowani w 65% potępili wyskok Brauna z gaśnicą. Po chwili zalały ich komentarze oczywiście niezbyt pochlebne na temat rzetelności tego sondażu a po kolejnej chwili możliwość komentowania wyłączyli. Nie bardzo wiadomo skąd czerpać neutralne światopoglądowo informacje, każdy usiłuje indoktrynować i to na chama.
  • #7 21106823
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Unikam x ponieważ dla mnie jest to szambo, na którym w weekend najczęściej są kradzione konta ;-). Kiedyś miałem założone konto, ale sobie odpuściłem czytanie. Mam większy spokój w sobie dzięki temu. Generalnie zacząłem unikać czytania wiadomości w necie, starcza mi przeważnie przeskrolowanie tytułów. Polsat News, Fakty, 19:30 są to programy jakich unikam. Tygodniki typu Polityka, Newsweek poszły do lamusa ze względu na mierność materiałów, wolę sobie BBC poczytać czy inne zachodnie.
    Czasem czytam komentarze, a właściwie często.
    Jeśli chce się nurzać w g... polecam komentarze na e-poznaniu. Tam dopiero jest szambo..
    Z ciekawostek - sporadycznie pudelek i jastrząb.. jest z czego się pośmiać. Ale już coraz rzadziej..
    Generalnie, im większa kontrowersja tym lepiej na necie..

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy braku możliwości komentowania artykułów na polskich portalach informacyjnych, takich jak WP, Interia i Onet. Uczestnicy zauważają, że wyłączenie komentarzy jest powszechną praktyką, co prowadzi do cenzury i propagandy. Wskazują na spadek jakości informacji oraz na to, że portale te nie są już obiektywne. Użytkownicy podkreślają, że komentarze były istotnym elementem interakcji, a ich brak wpływa na postrzeganie rzetelności publikowanych treści. Wspomniano również o alternatywnych źródłach informacji, takich jak Twitter, który jednak również budzi kontrowersje. Uczestnicy dyskusji wyrażają frustrację z powodu braku neutralnych informacji i rosnącej indoktrynacji w mediach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA