Witam serdecznie,
mam takie gniazdko jak w tytule udało mi się zgrać stare oprogramowanie za pomocą BKWriter oraz BK7231 Easy Uart. Różnią się trochę i wygląda to tak jakby to oprogramowanie z BKWriter było niekompletne pomimo ustawienia adresu początkowego i końcowego. Easy Uartem sflashowałem oprogramowanie i od razu zrobił backup i wyświetlił konfigurację. Jestem na etapie takim że mam konfigurację jestem w panelu pod adresem 192.168.4.1 i nie wiem jak ustawić prawidłowo piny ponieważ nazwy z konfiguracji nie do końca zgadzają się z tym w panelu. W załączniku przesyłam dwa moje zrzuty.
Będę wdzięczny za naprowadzenie mnie co dalej z tą konfiguracją.
Pozdrawiam serdecznie.
mam takie gniazdko jak w tytule udało mi się zgrać stare oprogramowanie za pomocą BKWriter oraz BK7231 Easy Uart. Różnią się trochę i wygląda to tak jakby to oprogramowanie z BKWriter było niekompletne pomimo ustawienia adresu początkowego i końcowego. Easy Uartem sflashowałem oprogramowanie i od razu zrobił backup i wyświetlił konfigurację. Jestem na etapie takim że mam konfigurację jestem w panelu pod adresem 192.168.4.1 i nie wiem jak ustawić prawidłowo piny ponieważ nazwy z konfiguracji nie do końca zgadzają się z tym w panelu. W załączniku przesyłam dwa moje zrzuty.
{
"sel_pin_pin":"24",
"rl1_lv":"1",
"bt1_pin":"23",
"net_trig":"4",
"jv":"1.0.5",
"netled1_lv":"0",
"netled_reuse":"1",
"bt1_type":"0",
"ffc_select":"1",
"vi_pin":"6",
"resistor":"1",
"over_cur":"21000",
"bt1_lv":"0",
"reset_t":"5",
"netled1_pin":"8",
"chip_type":"0",
"lose_vol":"0",
"over_vol":"0",
"module":"CB2S",
"ele_pin":"7",
"ch_cddpid1":"9",
"ch1_stat":"0",
"rl1_type":"0",
"ch_num":"1",
"ele_fun_en":"1",
"rl1_pin":"26",
"vol_def":"0",
"ch_dpid1":"1",
"sel_pin_lv":"1",
"crc":"32"
}
Device configuration, as extracted from Tuya:
- BL0937 SEL on P24
- Button (channel 1) on P23
- BL0937 VI on P6
- WiFi LED on P8
- BL0937 ELE on P7
- Relay (channel 1) on P26
Device seems to be using CB2S module, which is using BK7231N.
And the Tuya section starts at UNCOMMON POSITION 1953792Będę wdzięczny za naprowadzenie mnie co dalej z tą konfiguracją.
Pozdrawiam serdecznie.