logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak dodać breloki do domofonu Laskomex CP 2503R, aby wyświetlały ten sam numer?

assetto147 19 Cze 2024 18:48 579 8
REKLAMA
  • #1 21125127
    assetto147
    Poziom 3  
    Dobry, jak dodać breloki do domofonu Laskomexa CP 2503R w taki sposób aby po dodaniu powiedzmy trzech breloków do mieszkania przy zbliżeniu wyświetlił się ten sam numerek. Aktualnie gdy mam 8 mieszkań i dodaniu breloków udało mi się zrobić ze przy zero jest dla administracji i mieszkania mają przy zbliżeniu ten sam numer co mieszkanie. Rozumiem, że jest to związane z miejscem w pamięci. Gdy chcę dodać kolejny brelok do mieszkania to zapisuje dla lokalu na przykład nr 1 ale wyświetla już się 9 przy zbliżeniu drugiego breloka. U mnie w bloku mam trzy breloki i wyświetla przy każdym ten sam numer. Jak ugryźć ten temat? Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21125159
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2053
    assetto147 napisał:
    U mnie w bloku mam trzy breloki i wyświetla przy każdym ten sam numer.

A pamiętasz czy masz trzy breloki zaprogramowane w system czy może masz dwie kopie tego samego breloka (oryginalnie zaprogramowanego w systemie).
  • Pomocny post
    #3 21125170
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6712
    Nie da rady, tu nie pokazuje numeru mieszkania tylko numer w pamięci tego breloka, tobie pokazuje ten sam bo masz skopiowany sam brelok.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21125609
    Serwis_LX

Poziom 23  
    Ocena: 195
    Jak napisał @kkknc - taka funkcja nie istnieje. Przy użyciu klucza wyświetla się numer komórki pamięci, w której ten klucz jest zapisany. Jest to po to, by administrator mógł usunąć tylko dany klucz bez konieczności re-programowania wszystkiego od nowa.
    Jeśli już musisz, to da się to zrobić poprzez przypisanie do każdego lokalu tylko jednego klucza a następnie kopiowanie go dla użytkownika. Tyle, że to dodatkowa robota i koszmar do pilnowania który klucz jest od którego mieszkania, nie da się potem usunąć zgubionego klucza bez przeprogramowywania wszystkich kluczy lokalu, których teraz nawet nie wiadomo ile jest. A gdyby to jeszcze nie wystarczyło, to bomba jest taka, że klucze programowalne to tak średnio dobrze działają z naszymi systemami. W najnowszych centralach (programie) były jakieś zmiany dot. stabilności takich kluczy, ale to nadal nie jest 100%.
    Konto firmowe:
    Laskomex
    Dąbrowskiego 249, Łódź, 93-231 | Strona WWW: http://www.laskomex.com.pl/
  • REKLAMA
  • #5 21126811
    assetto147
    Poziom 3  
    O to w sumie wyczerpuje moje pytanie wtedy 😄 A wiecie może jak zablokować menu użytkownika aby lokatorzy nie mogli sami sobie przypisywać breloków czy zmieniać kodów?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21126909
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2085
    assetto147 napisał:
    A wiecie może jak zablokować menu użytkownika aby lokatorzy nie mogli sami sobie przypisywać breloków czy zmieniać kodów?

P-2, ibA=0 i CEd=0
  • Pomocny post
    #7 21127274
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2053
    Ircys napisał:
    assetto147 napisał:
    A wiecie może jak zablokować menu użytkownika aby lokatorzy nie mogli sami sobie przypisywać breloków czy zmieniać kodów?

P-2, ibA=0 i CEd=0

Pod warunkiem że ma dostęp do programowania.
  • Pomocny post
    #8 21130124
    Serwis_LX

Poziom 23  
    Ocena: 195
    ta_tar napisał:
    Ircys napisał:
    assetto147 napisał:

P-2, ibA=0 i CEd=0

Pod warunkiem że ma dostęp do programowania.

idA - z literą "d", nie "b". Literówka, ale może być myląca.
    Konto firmowe:
    Laskomex
    Dąbrowskiego 249, Łódź, 93-231 | Strona WWW: http://www.laskomex.com.pl/
  • #9 21130376
    assetto147
    Poziom 3  
    Dzięki pomocy wszystko działa i jest przygotowane pod montaż. Dziękuję :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta, jak dodać breloki do domofonu Laskomex CP 2503R, aby wyświetlały ten sam numer dla różnych mieszkań. Odpowiedzi wskazują, że nie ma możliwości, aby różne breloki wyświetlały ten sam numer, ponieważ system pokazuje numer pamięci breloka, a nie numer mieszkania. Użytkownicy sugerują, że można przypisać jeden brelok do każdego lokalu, a następnie go kopiować, co wiąże się z dodatkowymi trudnościami w zarządzaniu kluczami. Dodatkowo, poruszono temat blokowania menu użytkownika, aby lokatorzy nie mogli samodzielnie przypisywać breloków ani zmieniać kodów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA