Na wstępie informuje, że słabo znam techniki łączenia routerów i sieci. Moje informacje są na poziomie podstawowym. Przez kilak lat miałem internet z sieci na routerze bez wifi z podłączonym po kablu routerem TP LINK N750, jako punkt dostępu, który załatwiał mi potrzeby na wifi w mieszkaniu. Teraz zmieniłem operatora na NETIĘ i mam ich router HG8245X6-10, który zapewnia mi wifi. Chciałem jednak wykorzystać router TP Link i sparować po wifi obydwa routery. Próbowałem według opisów w necie to zrobić, ale mam problem z wejściem do ustawień w routerze TP Link. Próbowałem łączyć je kabelkiem przez wejście ethernet lub internet, osobno na laptopie ale i na komputerze stacjonarnym i nie mogę wejść w ustawienia TP Linka. Natomiast w ustawienia w routerze HG8245X6-10 nie ma problemu ale jest mi trochę trudno coś wpisać, bo nie znam angielskiego i boje się ze coś źle wpisze i się posypie wszystko. Jakby ktoś miał cierpliwość do słabo ogarniętego w temacie sieci i pomógł w sparowaniu tych routerów byłbym wdzięczy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam