Mam proste pytanie - jak długo średnio teraz czeka się na rozpatrzenie wniosku o zgłoszenie mikroinstalacji do sieci elektroenergetycznej w PGE? Pytam, bo cały czas lecę na zero-eksporcie, a dużo energii się marnuje (tzn. nie jest wytwarzane).
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamszczepan999 napisał:Nie ważne, że masz. OSD wymieni licznik na inny egzemplarz, nawet jeśli Twój dotychczasowy obsługuje pomiar dwukierunkowy.>>21169236 Dzięki. Układ pomiarowo-rozliczeniowy to ja już raczej mam (licznik Otus3, kwestia ewentualnie przeprogramowania). Czyli czekam na sygnał od PGE, tydzień już zleciał :/
szczepan999 napisał:Gdy minie 30 dni bez reakcji PGE (dzwonili przed wizytą, licznik wewnątrz mojego domu), zadzwoń na ich infolinię 42 222 22 22 lub do swojego regionu.W takim razie trzeba cierpliwie czekać.
napisał:Nie ważne, że masz. OSD wymieni licznik na inny egzemplarz, nawet jeśli Twój dotychczasowy obsługuje pomiar dwukierunkowy.
szczepan999 napisał:W zasadzie nic nie robił poza spisaniem kilku pozycji z licznika i wypisaniem papierowego kwita.
szczepan999 napisał:Pytałem o DTU/integrator - stwierdził że to niepotrzebne i faktycznie nie było.
michalPV napisał:
To nawet DTU Hoymilesa nie trzeba przy dwóch mikroinwerterach?
Ten czas na zgodę w tym PGE jakiś masakrycznie długi ale może też przez to, że sezon.
Ja co prawda w Tauronie ale w lutym, nie minęło 2 tyg i pan z Taurona u mnie był i wymienił licznik.
szczepan999 napisał:Słońce świeci, od 10 rano jak to włączyłem nabiło już 19kWh i nadal jest 1,7kW mocy, inwertery nie grzeją się ponad 45 stopni. Przyzwoicie.
szczepan999 napisał:Ja mam 10x450.
Tyle że 2 są na wschód, 2 na zachód, 4 na płasko i 2 na południe.