logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zasilacz do karty graficznej z dodatkowym złączem i żeby kable pasowały do płyty głównej

bartix5578live 07 Wrz 2024 15:52 309 2
REKLAMA
  • #1 21218377
    bartix5578live
    Poziom 3  
    Dzień dobry, mam problem, bo nie mogę znaleźć zasilacza z większą mocą, a potrzebuję, bo chcę zakładać kartę graficzną 6GB. Pomoże ktoś mi coś dopasować, co będzie miało dodatkowe złącze na kartę i tak, by wszystko pasowało do płyty głównej Specyfikacja komputera z opisem komponentów i wydajności w grach. Zdjęcie wnętrza komputera z widocznym dyskiem twardym podłączonym kablem SATA. Zbliżenie na wnętrze komputera z widocznymi kablami i komponentami płyty głównej. Wnętrze komputera z widoczną płytą główną i chłodzeniem procesora. Czerwona poświata wentylatorów w komputerze Widok wnętrza komputera z widoczną częścią płyty głównej i czerwonym oświetleniem LED. Etykieta specyfikacyjna zasilacza komputerowego HP.

Zdjęcia na wgląd, jak to wygląda

Dodano po 3 [minuty]:

Dokładnie to potrzebuję zasilacz o mocy 450W i złącza 8-pinowego. Karta graficzna taka ma być docelowo Ekran komputera z otwartym oknem Steam i stroną Allegro z ofertą karty graficznej MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS.
  • REKLAMA
  • #2 21218437
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8196
    Witaj.
    Prawidłowego zasilacza do tego nie znajdziesz, bo to biurowy komputer, do którego producent nie przewidział takiego, natomiast jeszcze złośliwie użył swojego standardu, żeby nic spoza jego oferty oficjalnie nie pasowało. Witaj w świecie gotowców za niskie pieniądze, które próbuje się rozbudować :)

Pomierz wymiary tego swojego zasilacza, bo na oko wygląda on na ciut wyższy od standardowego ATX i chyba ma inaczej ułożone otwory montażowe. Jeśli uznasz, że standardowy zasilacz ATX będzie pasował, to możesz zakupić sobie wybrany i szukać adaptera, który go dopasuje do tej płyty. To być może jest coś takiego - https://allegro.pl/oferta/adapter-zasilacza-atx-2x6pin-24pin-hp-z220-z230-12324520142 - ale najlepiej potwierdzić.
  • #3 21220168
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Ocena: 919
    Zadał bym inne pytanie po co kupować komputer tak stary - DDR3 którego nie da się rozbudować bo blokuje to zasilacz.
    W komputerze nie ma nic ciekawego po za paskami LED :D

Ze starszych maszyn możesz poszukać Dell Optiplex 7010 (DDR3, i5 - 3 generacji, USB3.0) ale ma on standardowy zasilacz który możesz wymienić na mocniejszy i zainstalować odpowiednią kartę. Koszt - to ok 100 pln.
REKLAMA