logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zastąpienie wtryskiwaczy Medy w Oplu Astra J z instalacją Landi Renzo

zenekmartens 12 Wrz 2024 21:42 534 9
REKLAMA
  • #1 21224359
    zenekmartens
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    Witam.
    Czym zastapic w oplu astrze j w instalacji landi renzo wtryskiwacze gazowe Medy.
    Jakies hany lub barakudy czy cos?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21225161
    zenekmartens
    Poziom 15  
    Tylko czy korekty nie beda szalec?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21225259
    zenekmartens
    Poziom 15  
    Wlasnie powodzenie potrzebne bo landi w oplu nie ma mozliwosci diagnostyki.
    Pytam moze ktos doswiadczenie w tym przypadku
  • #6 21225339
    encore
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    rtesadfg56 napisał:
    W cenie 1 hany masz komplet ac w02. 165KM obsluzy. Chyba ze robisz u gaziarza. :>

Nie gadaj głupot.
    Jeżeli instalacja jest fabryczna to temat jest nie do ugryzienia.
    Jeżeli to instaalcja dokładana to można wtryskiwacze podmienić.
    Jednak to wymaga interwencji w pamięć sterownika.
    Bez tej operacji gaz nie będzie działał albo będzie źle działał.

Jak nie masz pojęcia o temacie to nie pisz głupot.
  • #7 21227391
    kakibara
    Poziom 35  
    Ocena: 1275
    Był poruszony ten temat jakiś czas temu w innym aucie z tą instalacja należy tylko tu troszkę poszukać. Wtryski za tysiaka albo przód plus wtryski za tysiaka.😏
  • #8 21258308
    Romulus7874
    Poziom 29  
    Ocena: 455
    Miałem podobny problem z Medami, co raz kolejny padał. Zmieniłem całą listwę na VersusGas Razor.
    Wg danych katalogowych wyszło mi najbardziej podobne w charakterystyce do Medów. Dolutowałem tylko wtyczki Waltekowskie. Dyszę zrobiłem 2,3mm. Dwa lata już tak ganiam, aaa i jeszcze filtr odstojnikowy dodałem.
    Próbowałem coś tam rzeźbić w odblokowanym sterowniku Omegasa z czasami otwarć, podtrzymań itp ale zostało na oryginalnym sterowniku tak jak było oryginalnie. Zafira B.
  • #9 21260320
    zenekmartens
    Poziom 15  
    Romulus ciekawie napisales.
    Sprawdzales korekty jak wychodza dlugoterminowe?
    Nie wali bledem bogatej mieszanki?
  • #10 21260463
    Romulus7874
    Poziom 29  
    Ocena: 455
    Medy miałem czarne.
    Wiesz, aż tak nie wnikałem; zresztą nie wiem zbyt na co patrzeć. Rocznie robię po ok 15 tys w tym po autostradach ok 4 tys. Jakby coś miało być to już by było, czasem wyskoczy rankiem błąd drugiej sondy (rich exhaust), ale wiem od czego. Dopuszczam do jeżdżenia dużo na rezerwie i czasem przy przełączaniu wtedy kaszlnie.
    Z tego co wiem, to Omegas podbiera benzynkę przy większych obrotach. Może to ratuje sytuację...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zastąpienia wtryskiwaczy gazowych Medy w Oplu Astra J z instalacją Landi Renzo. Użytkownicy sugerują różne alternatywy, takie jak wtryskiwacze Hany i VersusGas Razor, które mogą być kompatybilne z oryginalnym systemem. Wskazano na konieczność interwencji w pamięć sterownika, szczególnie w przypadku instalacji fabrycznej. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z korekcjami i diagnostyką, podkreślając, że brak odpowiednich narzędzi diagnostycznych może utrudniać proces. Wspomniano również o problemach z błędami mieszanki oraz o konieczności dostosowania dysz.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA