Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambb57 napisał:Mieliśmy UPC 1/1Gb i było super.
bb57 napisał:ponad 3x wolniej...
bb57 napisał:Wolałbym się podłączyć pod światłowód, ale chore praktyki większości operatorów wymuszają na mnie coś innego. Nie wiem z jakiego powodu, ale Play przejął UPC i z łącza 1000/1000Mb/s chcą zrobią 1000/300 Mb/s Jest to dla mnie niedopuszczalne. Router też na 2 porty lan co jest dla mnie skandalem. Nie wiem już co robić, bo potrzebuje internetu koniecznie 1000/1000Mb/s bo realnie wykorzystujemy tą prędkość.
W domu sieć zrobiona na przewodach ethernet 1Gb/s dlatego wszystkie urządzenia mają pełną prędkość.
Niestety z tego co czytam to 5G nie będzie działać z prędkością jak pani w salonie obiecuje... W salonie mówią, że za jakiś czas będzie dostępne 20GB/s
bb57 napisał:Na szczęście otrząsnąłem się w porę i nie podpisałem takiej umowy
m.jastrzebski napisał:Ald nadajniki będą musiały co 50m.
bb57 napisał:że na tej samej linii będzie wolniejszy niż UPC.
bb57 napisał:Skusiliście się na nową umowę/która została uaktualniona w systemie elektronicznym/wygaszając starą umowę. Nic się nie kończy/umowa przechodzi na czas nieokreślony (czasami powodując jakiś tam wzrost ceny). W telekomach ludzie mają nawet kilkunastoletnie umowy/sam mam 10 letnią w Plusie na internet-bezobsługowa /operator nie wystawia papierowej faktury, tylko sobie pobiera kasę poleceniem zapłaty. A że masz stary sprzęt o niczym nie świadczy-to elektrośmieci za których utylizację trzeba tylko ponosić koszta (sam w tej chwili na kończącej się umowie czasowej w C+ na 99% nie będę negocjował nowej/tylko przejdę na czas nieokreślony-kosztem podwyżki kilku zł, które i tak mi się zrekompensuję-update sprzedają drożej). Na pozbycie się starego sprzętu C+ kilka lat wcześniej wymyślił patent-że dawał go za free dorzucając do niego pakiet TV.Nie składałem wypowiedzenia. Umowa po prostu się skończyła i nie mamy internetu. Routera też nie zwróciliśmy.
bb57 napisał:Umowa po prostu się skończyła i nie mamy internetu
jarek7714 napisał:ludzie mają nawet kilkunastoletnie umowy
bb57 napisał:podałem dane i chciałem przedłużyć z UPC.
bb57 napisał:Play uparcie twierdzi, że to niemożliwe a pytałem chyba z 5 razy o to.
bb57 napisał:No dobra, w takim razie jakie kroki podjąć aby mieć dalej internet od UPC? Play uparcie twierdzi, że to niemożliwe a pytałem chyba z 5 razy o to.
bb57 napisał:Ty cały czas nie "łapiesz bazy"-nie możesz przedłużyć starej umowy. Kolega jedynie podpowiada że może jest szansa że jej nie wypowiedziałeś, a Play coś namieszał.Dlatego dzwoniłem, aby przedłużyć a oni mówią, że UPC już nie istnieje i nie da się z nimi przedłużyć umowy.
bb57 napisał:No po to, że nie mam internetu. Dlatego dzwoniłem,
bb57 napisał:Interesuje Cię umowa z 2021-jej regulamin (w której standardowo powinien być zapis że po czasie oznaczonym, przechodzi na czas nieokreślony...). Dwa-ta umowa z TV mogła już zrobić zamieszanie z poprzednią umową na internet/jako wiązana. Trzy nie możesz podpisać nowej umowy z UPC/update umowy.2021 rok - podpisanie umowy z UPC i szczęśliwe korzystanie z łącza 1/1Gb/s 100zł/mies
2024 sierpień - Podpisanie umowy z Play na telewizję 45zł/mies
Dzwoniłem dziś i błagałem o przedłużenie z UPC. Powiedzieli, że nie można przedłużyć, bo taka jest polityka firmy i tyle. I niby, że umowa się skończyła i już po wszystkim, na koniec proponowali światłowód ze swojej firmy.