Przetwornica firmy Volt Sinus pro 800E po zaniku sieci przełącza się na zasilanie akumulatora ale niestety nie pracuje, gasną oba wyświetlacze wskazujące napięcie i słychać buzer sygnalizujący błąd. Po kilkunastu sekundach urządzenie wyłącza się, gaśnie wyświetlacz wszystkie kontrolki. Przetwornica obciążona żarówką 100 W. Sprawdziłem wszystkie elementy mocy, tranzystory jak i diody prostownicze wszystko sprawne. Poprawiłem połączenia na klemach bo były strasznie zasyfione a tam płynie przecież duży prąd szczególnie rozruchowy, przeczyściłem wszystkie połączenia wewnątrz przetwornicy, wszystkie PŁYTKI-MODUŁY i całą elektronikę w 90% w technologii SMD przylutowałem hotem. Przypuszczam że to któryś z przekaźników. Wszystkie opłukałem nadzieje że może na chwilę zaskoczy co by mi ułatwiło lokalizację usterki ale niestety. Proszę doświadczonych z tą przetwornicą kolegów o sugestie który, bo wylutowywanie wszystkich przy braku schematu i przy podwójnym i tak tandetnym druku to duży problem i "masakrowane" urzadzenia. Nawet moje wieloletnie doświadczenie w lutowaniu i sprzęt który posiadam tu nie pomaga, tandeta. Z góry dziękuję