Witam wszystkich i dziękuję osobom, które pomagają nam modyfikować te rzeczy. To jest mój pierwszy post i chociaż dużo czytałem, nie mogę znaleźć sposobu, aby dostać się do aplikacji internetowej z urządzenia przez mój telefon z Androidem. Załadowałem firmware openbeken bez problemu na chip T34, a następnie znalazłem piny z datasheet. Mogę kontrolować mój smartplug. Ale nie wiem, jak dostać się na stronę aplikacji internetowej, aby móc aktywować sterowniki lub na przykład utworzyć plik autoexe.bat. Skonfigurowałem webapp, ale nic się nie dzieje, może muszę zbudować lokalną sieć z routerem?
Jedna uwaga dla tych, którzy tego potrzebują: Jeśli nie masz konwertera 3.3v TTL zawsze możesz zrobić dzielnik napięcia z dwóch rezystorów (3k3 i 1k) na przykład i umieścić go na linii TX, która wychodzi z konwertera i dociera do wejścia TX układu, dzięki czemu napięcie 5v TTL zostanie zredukowane do około 3v. Mam nadzieję, że ten pomysł przyda się niejednemu.
Dzięki za przeczytanie i mam nadzieję, że ktoś, kto miał ten sam problem co ja, będzie w stanie mi pomóc.
Pablo
Jedna uwaga dla tych, którzy tego potrzebują: Jeśli nie masz konwertera 3.3v TTL zawsze możesz zrobić dzielnik napięcia z dwóch rezystorów (3k3 i 1k) na przykład i umieścić go na linii TX, która wychodzi z konwertera i dociera do wejścia TX układu, dzięki czemu napięcie 5v TTL zostanie zredukowane do około 3v. Mam nadzieję, że ten pomysł przyda się niejednemu.
Dzięki za przeczytanie i mam nadzieję, że ktoś, kto miał ten sam problem co ja, będzie w stanie mi pomóc.
Pablo