logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak dopasować pilota Nice Flo4re do bramy Krispol? Skopiowanie nie działa

bestb 24 Lis 2024 12:45 546 6
REKLAMA
  • #1 21317231
    bestb
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Brama Krispol, pilot wyglądający jak Nice Flo4re (zamiast napisu Nice ma Krispol). Kupiłem więc nowego pilota Nice Flo4re niestety próba sklonowania się nie powiodła.
    Wiem że Nice miał kilka systemów, zrobiłem zdjęcie tego co wisi na ścianie w garażu, moze ktos z Was rozpozna i pomoże dopasować pilota.
    Zdjęcie urządzenia na ścianie w garażu z etykietą TS970. Sterownik do bramy garażowej zawieszony na ścianie z widocznym łańcuchem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21317249
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3614
    Skup się na pudełeczku z antenką przykręconym z boku obudowy centrali (na zdjęciu od z lewej). Jest na nim (lub na płytce) jakiś opis, typ? Wygląda na odbiornik MAX II od DTM. Odbiornik w wersji Multi gada też oprócz pilotów DTM z pilotami HCS (którym to FLOR nie jest).
    I daj zdjęcie pilota - jedyny Krispola występujący w sklepach jest tylko w wielkim przybliżeniu podobny do FLO4RE (i kodowo pewnie nie ma nic wspólnego z Nice).
    Spróbuj znaleźć i nabyć identycznego pilota jak twój stary. Oprócz tego odbiornik może mieć zablokowaną opcję klonowania (właściwie to zdalnego dopisywania nowego pilota za pomocą starego w zasięgu centrali) i pozostaje ci spróbować dopisać twojego FLORa (no i nowego pilota Krispol, jak go zakupisz) przyciskami na odbiorniku - patrz instrukcja strony od 8.
  • REKLAMA
  • #3 21317916
    bestb
    Poziom 11  
    >>21317249
    Nie mam do tego na tą chwilę dostępu, pomagam kuzynowi to ogarnąć, jak bede na miejscu to sprawdzę. Obejrzałem MaxII w internecie i faktycznie wygląda tak samo. Rozumiem że mam dokupić pilota od DTM i będzie śmigać?
  • Pomocny post
    #4 21318527
    kotbury
    Powinno. Także powinno z Krispolem identycznym z tym, który masz (aczkolwiek tu pewnośc mniejsza,, moze Krispol zamówił u DTM piloty....)
  • REKLAMA
  • #5 21322938
    bestb
    Poziom 11  
    Udało mi się tam podjechać, zrobiłem zdjęcie pilota oraz sterownika.
    Pilot na tylnej części ma napisane Nice Flo1re, Flor2re oraz Flor4re, kształt zupełnie jak ten od Nice.

Centralka Max II

Czyli wychodzi na to że te piloty sie nadają, pytanie tylko jak moge go sklonować? Tył pilota Nice z oznaczeniami modelu i certyfikatami.
    Pilot z czterema przyciskami firmy Krispol w dłoni Zbliżenie na centralę Max II z przyłączonym urządzeniem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21323083
    kotbury
    Jeśli nie da się dopisać nowego pilota za pomocą starego (to NIE JEST klonowanie - w tym systemie nie ma klasycznego klonowania a zabieg musi być przeprowadzony w zasięgiu odbiornika) to instrukcja w dłoń i trzeba dopisać pilota manewrując przyciskami i menu w odbiorniku. Jeśli i to nie wyda - odbiornik może miec założony PIN.
  • #7 21780277
    bestb
    Poziom 11  
    Niestety problemu nie rozwiązałem, wychodzi na to ze jest blokada i nie można sklonować starego pilota.
    Temat do zamkniecia.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy dopasowania pilota Nice Flo4re do bramy marki Krispol, której oryginalny pilot wygląda podobnie do Flo4re, ale próba sklonowania pilota Nice nie powiodła się. Analiza zdjęć centrali wykazała, że odbiornik to prawdopodobnie MAX II od DTM, który obsługuje piloty DTM oraz HCS, ale nie klasyczne klonowanie pilotów Nice. Zalecane jest użycie identycznego pilota jak oryginalny Krispol lub dopisanie nowego pilota bezpośrednio na odbiorniku, korzystając z przycisków i menu centrali, zgodnie z instrukcją. Możliwe jest, że odbiornik ma zablokowaną funkcję dopisywania pilotów (np. PIN-em). Ostatecznie problem nie został rozwiązany z powodu blokady uniemożliwiającej klonowanie starego pilota.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA