logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator Dahua NVR4416-4KS2 - brak dostępu po resecie, problem z logowaniem

madeye 26 Lis 2024 16:39 405 2
REKLAMA
  • #1 21320763
    madeye
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z rejestratorem Dahua nvr4416-4ks2. Sprzęt działał sobie i nagle przestał. Nie widać go z aplikacji na smartfonie. Myślę, że zrobiłem reset - otworzyłem obudowę, włączyłem sprzęt trzymając jednocześnie kilkanaście sekund przycisk na płycie głównej, który myślę jest do resetu.
    Odłączyłem go od sieci i podłączyłem do odizolowanego routera i sprawdziłem, że ma adres IP 192.168.1.109. Po wejściu wyświetla się to menu inicjalizacji gdzie wybieramy język, strefę, system zapisu (PAL, SECAM) itp. klikam dalej i nic się nie dzieje.
    W Firefox włączyłem tryb dewelopera i usunąłem ten popup z tą inicjalizacją, próbowałem się zalogować ale się nie da (admin i admin, albo admin i 123456) przypomnienie hasła też nie działa bo pisze, że mam to zrobić lokalnie (nie wiem co to znaczy).
    Próbowałem na starym kompie z windows VISTA w przeglądarce internet explorer, ale nic to nie daje. Już nie mam pomysłu. Będę wdzięczny za pomoc.

Menu inicjalizacji rejestratora Dahua NVR pokazujące ustawienia regionu, języka, standardu wideo i czasu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21320821
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15459
    Podłącz monitor i mysz na początek.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21321225
    madeye
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    >>21320821 Dziękuję bardzo. Udało się wejść w menu i przejść przez tę planszę. Jak podłączę rejestrator do sieci właściwej, to dam znać. Pozdrawiam!
REKLAMA