logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK: Internet zwalnia podczas gry w League of Legends, 2000 pingu, Discord OK

filipkozak69 21 Gru 2024 17:14 258 1
REKLAMA
  • #1 21357616
    filipkozak69
    Poziom 1  
    Witam, przychodzę z takim problemem, może ktoś będzie umiał pomóc. Ostatnio borykam się z problemem internetowym, wygląda to tak, że po włączeniu komputera Internet działa bardzo słabo, ale po wyciągnięciu TP-LINKA z komputera i ponownym wsadzeniu wraca wszystko do normy. Działa dobrze, ale kolejny problem pojawia się na przykład, jak gram w grę League of Legends i zagram sobie dwie pierwsze gry (nie zawsze). To Internet świruje i w pewnym momencie dwa tysiące pingu, i nie da się nic zrobić, a w tym samym czasie gadam z znajomymi na Discord i tam mam stałe 20 pingu, i każdy mnie dobrze słyszy. Macie na to jakąś poradę, o co chodzi? Może uszkodzony TP-LINK, albo jakieś złe ustawienia? Na dole daję wyniki z speed test Internet.

https://obrazki.elektroda.pl/6117198300_1734797376.png

AI: Jaki model TP-LINKA używasz? To może pomóc w zidentyfikowaniu problemu.
    TP-LINK High-Gain 150Mbps
    AI: Jaki masz typ połączenia internetowego i jego prędkość? To może być istotne dla rozwiązania problemu.
    Ping 5 ms Download 33.65 Mb/s Upload 50.99 Mb/s
  • REKLAMA
  • #2 21358111
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15506
    Jaki system?
    Wyłączasz czy usypiasz system?
    filipkozak69 napisał:
    TP-LINK High-Gain 150Mbps

Co to?
    Konto firmowe: