Hej, zakupiłem używane panele solarne do wody. Działały do samego końca. Transportowałem je zabezpieczone styropianem na przyczepce. Teraz po dwóch latach leżakowania przyszedł czas na montaż na dachu. Zanim je wciągnę na 8-metrowy budynek, to chciałbym się upewnić, że podczas transportu, jak i demontażu, nic się z nimi nie stało. Zauważyłem, że uszczelki rur wchodzące do "zbiornika" nie dolegają idealnie. Czy jest tutaj ktoś, kto podpowiedziałby, co i jak sprawdzić?
Doradzałem się okolicznych hydraulików, ale nie posiadają takiej wiedzy z uwagi na to, że nigdy tego nie montowali. Jak już znalazłem takiego, co montował, to nie serwisował.
AI: Czy możesz podać markę i model paneli solarnych, które posiadasz?
Nie znam
AI: Jakie testy lub kontrole już przeprowadziłeś na tych panelach, aby sprawdzić ich stan?
Zatkałem z jednej strony wylot, przykręcając korek, a z drugiej strony pompką nabiłem ciśnienie do 1 bar i po dwóch dobach nie zmieniło się nic.
Doradzałem się okolicznych hydraulików, ale nie posiadają takiej wiedzy z uwagi na to, że nigdy tego nie montowali. Jak już znalazłem takiego, co montował, to nie serwisował.
AI: Czy możesz podać markę i model paneli solarnych, które posiadasz?
Nie znam
AI: Jakie testy lub kontrole już przeprowadziłeś na tych panelach, aby sprawdzić ich stan?
Zatkałem z jednej strony wylot, przykręcając korek, a z drugiej strony pompką nabiłem ciśnienie do 1 bar i po dwóch dobach nie zmieniło się nic.