Witam, od ponad 2ch lat posiadam światłowód 300 Mb/s +TV od UPC - teraz PLAY bezpośrednio do domu. W sierpniu skonczyła mi się umowa i przeszła na bezterminową - próbują namówić mnie na przedłużenie ale narazie bezskutecznie (dzwonią co drugi dzień po 5 razy). Od początku do tej pory było wszystko "w miarę" OK tzn internet i TV działał tak jak miał działać ale czasem router zrywał połączenie z WAN i jedynie restart przyciskiem pomagał. Nie było to bardzo uciążliwe i częste więc machnąłem ręką. Od jakichś 2ch tygodni pojawił się problem z łączem który jest dla mnie nieakceptowalny - strony internetowe wczytują się bardzo powoli - niektóre do 30 sekund nawet. Wcześniej było na pstryknięcie palcem. Problem dotyczy jakichś 80% używanych przeze mnie stron interetowych - kilka popularnych np youtube i google wczytuje bardzo szybko. Probowałem zmieniać DNS na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ale nic to nie dało. Robiłem restarty routera oraz flushdns i dalej nic to nie dało. Dzwoniłem kilka razy do play - pierwszy raz pani z infolinii oszukała mnie że umówiony został technik - nikogo nie było a następny telefon na infolinię tylko to potwierdził że nic nie zostało w tym kierunku zrobione. Radzono mi jakieś tam zmiany DNS itp itd podstawowe operacje resety ale to nic nie dało. Teraz jestem na etapie czekania na telefon od technika - podobno tym razem ma zająć się sprawą - w co powątpiewam. Problem dotyczy wszystkich urządzeń podłączonych do routero-modemu - tych po Wifi jak i po skrętce. Jedynie TV cały czas działa OK. Na speedtest wyniki wychodzą wzorowe. Moje urządzenie to Giga Connect Box a konwerter światło-miedź to Fiberhost. Zwracam się z prośbą o radę co można w tym temacie zrobić by problem usunąć? Czekać na ruch Play, reklamacja,czy może to nic nie da i zostaje zakończenie współpracy i inny dostawca? Z góry dziękuję za pomoc.