CYRUS2 napisał:Oplombowana jest tylko obudowa bezpiecznika.
Doładnie, to obudowa przyłączeń/zacisków przyłączeniowych.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCYRUS2 napisał:Oplombowana jest tylko obudowa bezpiecznika.
Erbit napisał:Kolega z sąsiedniej miejscowości także ma "automat" przedlicznikowo
Erbit napisał:Pamiętam jak opowiadał o wierceniu otworka w obudowie by pręcikiem załączać wyzwolone zabezpieczenie - oczywiście by nie płacić za plombowanie.
CYRUS2 napisał:...Erbit napisał:Oplombowana jest tylko obudowa bezpiecznika.Kolega z sąsiedniej miejscowości także ma "automat" przedlicznikowo
Pamiętam jak opowiadał o wierceniu otworka w obudowie by pręcikiem załączać wyzwolone zabezpieczenie - oczywiście by nie płacić za plombowanie.
Żeby załączać wyzwolone zabezpieczenie, nie trzeba zrywać plomby.
Erbit napisał:w mojej wypowiedzi chodziło głównie o to, że to był kolejny przykład na "S-kę" w zabezpieczeniu przedlicznikowym, których się ponoć nie montuje i żaden dostawca energii tego nie akceptuje.
Erbit napisał:Tak, mowa o przedlicznikowym. Argument "mega strzał w stopę" to żaden argument. Z czystej ciekawości (nie jest mi to do niczego potrzebne) wysłucham rzeczowych argumentów.
Erbit napisał:kortyleski napisał:... nie spotkałem się z operatorem który w WP dopóści OM jako przedlicznikowe.
...
Przecież przykłady wskazane przeze mnie to zaprzeczenie Twojego zdania. Mogę zrobić zdjęcie swojego zabezpieczenia przedlicznikowego, oplombowanego - jeśli bardzo chcesz.
Erbit napisał:Ja się na tym nie znam - pokazuję jedynie co znalazłem w sieci i mogę pokazać co mam u siebie.
kortyleski napisał:ZE nie zaakceptuje przed licznikiem ogranicznika mocy bez członu zwarciowego. ...
kortyleski napisał:... Twoją "eskę" Czyli bezpiecznik automatyczny z członem zwarciowym Jak najbardziej ZE akceptuje.
kortyleski napisał:...Erbit napisał:Ja się na tym nie znam - pokazuję jedynie co znalazłem w sieci i mogę pokazać co mam u siebie.
Zdrowa zasada zarówno na forum i w życiu to nie wypowiadać się na tematy na których się nie znamy...
Erbit napisał:kortyleski napisał:... nie spotkałem się z operatorem który w WP dopóści OM jako przedlicznikowe.
...
Przecież przykłady wskazane przeze mnie to zaprzeczenie Twojego zdania.
Erbit napisał:Kolega z sąsiedniej miejscowości także ma "automat" przedlicznikowo (niestety nie wiem co to i jest za wysoko bym się tam wdrapywał).
kortyleski napisał:Erbit napisał:kortyleski napisał:... nie spotkałem się z operatorem który w WP dopóści OM jako przedlicznikowe.
...
Przecież przykłady wskazane przeze mnie to zaprzeczenie Twojego zdania.Erbit napisał:Kolega z sąsiedniej miejscowości także ma "automat" przedlicznikowo (niestety nie wiem co to i jest za wysoko bym się tam wdrapywał).
kortyleski napisał:Odniosłeś się do mojej wypowiedzi. Powiedziałeś że ktoś tam i ty też macie jakieś " automaty" jako zabezpieczenie główne. Różnica pomiędzy jakimś automatem a konkretnie Ogranicznikiem Mocy Bez Członu Zwarciowego jest taka jak między koniem a koniakiem. Więc nie gadaj bzdur i nie naginaj tego co sam napisałeś do swoich wymysłów. Nie znasz się - nie gadaj.
forang009 napisał:Enea w końcu oddzwoniła, niestety mam nakaz wywalenia zabezpieczenia topikowego i wstawienia w skrzynkę 3 × 32 A typ C automaty.
forang009 napisał:Enea w końcu oddzwoniła