Cześć,
jak no i oczywiście, czy da się podłączyć pendriva przez kabel/adapter do TV przez port HDMI? Nie mogę znaleźć informacji na ten temat, z góry dziękuję za pomoc.
A mła uważa że się da, co prawda będzie tylko możliwość odtwarzania z Pendrive, ale może o to chodzi zadającemu temat, pytanie. Zakupiłem dekoder WIWA Mini H.265, nie trzeba mieć tv-naziemnej aby muc odtwarzać filmy z pendrive, co prawda taki dekoder kosztuje w okolicach 100 zł. zakupiłem za 10 zł taki dekoder jak PIS refundował zmianę systemu nadawania tv naziemnej. Mój kolega nawet wyrzucił taki dekoder za 10 zł zrefundowany do elektro śmietnika, bo się nie znał. taki mini dekoder WIWA ma wtyk HDMI. Oczywiście aby to sprawnie działało należy dokupić zasilacz po USB cena w granicach 25 zł. na kablu jest wejście USB do pamięci masowych. Czyli się da. A gdyby waść posiadał Internet lub telewizję z firmy TOYA to jeszcze inna bajka. Bez anteny naziemnej, w kablu operatora TOYA jest sygnał tv naziemnej. Jest wtedy możliwość nagrywania z programów TV naziemnej. W takim dekoderze jest załączany pilot do tv z czterema programowalnym przyciskami tak aby nie trzeba było w normalnym użytkowaniu używać dwóch pilotów. Jak by było więcej pytań w temacie chętnie odpowiem, jaki zasilacz, jak zaprogramować przyciski, gdzie kupić dekoder, itd... itp...
Zapraszamy w każdego Dnia tygodnia o każdej porze dnia na telefoniczną konferencję dla użytkowników portalu elektroda.pl [Testowo]
telefon:224 723 999 wewnętrzny należy wybrać z klawiatury: 14734 Od czekać co najmniej 10 minut.
Bezpłatne połączenie dla tych co mają bezpłatne na stacjonarne w abonamencie. Pokój ogólnie dostępny. Nie wymaga hasła. My rejestrujemy rozmowy, ciekawsze publikujemy na elektroda.pl. Wasz operator rejestruje połączenia tylko dla was, abyście wiedzieli jak długo rozmawialiście i czy płaciliście za rozmowę.
Pamiętajcie podczas rozmów należy zachować ostrożność i nie podawać wrażliwych danych.
Technik telekomutacji, technik teletransmisji, technik informatyki, z zawodu monter urządzeń telekomunikacyjnych. Krzysztof Jerzy Żak.