logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak łączności z mini projektorem telefon HDMI projektor

samzi 21 Lut 2025 11:57 720 3
REKLAMA
  • #1 21449646
    samzi
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Nie wiem czy to dobry dział bo chodzi i o telefon i projektor ale o projektorach nic nie widziałem 🤣

posiadam telefon oppo a78 który niby ma obsługę HML i ostatnio zdobyłem projektor INNOIO, INNOCUBE Pico Projektor, ogólnie ciężko go znaleźć w necie ale po wpisaniu IC200T wyskoczy.

I teraz tak kupiłem przejściówkę z USB C na wtyczkę HDMI i kabel HDMI na micro HDMI, bo do projektora wchodzi micro jak do kamery GoPro

Po połączeniu wszystkiego nic się nie dzieje 🤷 żadnego komunikatu na telefonie a projektor wyświetla tylko "podłącz kabel".

I teraz pytanie uszkodzony projektor ? Mój telefon nie obsługuje tego połączenia ? Czy może projektor łączy się tylko z telefonem iPhone gdzieś chyba kiedyś wyczytałem że to projektor do iPhonów?

Jest tu jakaś mądra głowa ? Nie zwykły teoretyk 🤷
  • REKLAMA
  • #2 21449671
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15528
    samzi napisał:
    Mój telefon nie obsługuje tego połączenia ?

Podłącz do telewizora to się dowiesz.
    samzi napisał:
    ostatnio zdobyłem projektor

Skąd wiesz że jest sprawny?
    Z tego co widzę pojawia się od 2012r więc trochę już przeżył...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21449703
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    Ten model ma USB-C 2.0, ktore nie obsluguje MHL. Nie wiem gdzie znalales informacje o MHL, ale najwyrazniej jest bledna.
  • #4 21450627
    samzi
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    @sosarek
    Niestety po podłączeniu telefonu do TV nic się nie dzieje czyli nie ma hml 🤷
    A projektor działa podłączyłem go do dekodera Polsatu od razu przesłał obraz po mimo jego lat jest na prawdę dobrej jakości 😉 jeszcze ma baterię wbudowaną ciekawe czy te takie kostki adaptery hml do tel działają i jak przez to bym podłączył czy by działało 🤔

@blahfff
    Jakaś aplikacja do sprawdzania pokazała że telefon wspiera otg i hml
REKLAMA