Witam serdecznie. Małymi krokami zbliża się moja przeprowadzka poza miasto, gdzie niestety na chwilę obecną nie ma możliwości uruchomić światłowodu. Zmuszony jestem zapewnić Internet dla 4-osobowej rodziny. Tyle tytułem wstępu, przejdźmy do konkretów.
Lokalizacja to 99-307 Muchnów.
Celuję w sieć Play i tego BTS-a.
Moja odległość w linii prostej (jest bezpośrednia widoczność) - 3,3 km
Dziś rano wykonałem test prędkości na swoim prywatnym telefonie.
W budynku
Na zewnątrz, gdzie wyciągnięty jest arot pod instalację anteny.
Z racji braku telefonu z Androidem, zrzuty z Net Monster podeślę po 16. Mój budżet to maks. 1000 zł, urządzenie ma pełnić rolę modemu/bridge. Routing zorganizuję sobie na swoim er605. Zależy mi na jak największej stabilności łącza i prędkościach. Proszę o pomoc w doborze sprzętu. O ile po stronie LAN już sobie poradzę, to od strony LTE/5G nie miałem okazji nigdy działać poza netem w telefonie
Lokalizacja to 99-307 Muchnów.
Celuję w sieć Play i tego BTS-a.
Moja odległość w linii prostej (jest bezpośrednia widoczność) - 3,3 km
Dziś rano wykonałem test prędkości na swoim prywatnym telefonie.
W budynku
Na zewnątrz, gdzie wyciągnięty jest arot pod instalację anteny.
Z racji braku telefonu z Androidem, zrzuty z Net Monster podeślę po 16. Mój budżet to maks. 1000 zł, urządzenie ma pełnić rolę modemu/bridge. Routing zorganizuję sobie na swoim er605. Zależy mi na jak największej stabilności łącza i prędkościach. Proszę o pomoc w doborze sprzętu. O ile po stronie LAN już sobie poradzę, to od strony LTE/5G nie miałem okazji nigdy działać poza netem w telefonie