Witam, mam pewien problem. Postanowiłem podłączyć swój telewizor JVC do komputera, celem puszczania na nim filmów z sieci. Telewizor posiada jedynie złącza HDMI, więc zakupiłem DisplayPort, podłączyłem monitor, a kabel HDMI przepiąłem do TV. Wszystko fajnie działało, skonfigurowałem ekrany, puściłem film, ekstra. Problem pojawił się w chwili, kiedy zaktualizowałem AMD Software: Adrenalin Edition. Procesor nagle zaczął grzać i kręcić na 100%, gdzie wcześniej obciążenie oscylowało w granicach 30%. Więc całkowicie odinstalowałem ten soft (miałem się go już pozbyć dawno), wywalając tę aktualizację. Okazało się, że wraz z wywaleniem programu coś się zesrało ze sterownikami albo nie wiem czym i znikła w komputerze ścieżka dźwiękowa z TV i monitora. Wcześniej na drugim ekranie (TV) mogłem oglądać film, a dźwięk mogłem wybrać, skąd leciał: głośniki, albo TV, albo monitor. Teraz te opcje znikły i całkowicie nie wykrywa tych źródeł. Jestem zielony, próbowałem aktualizować sterowniki, przywracać wcześniejsze wersje. Już myślałem, że to wina kabli, że jakieś słabe i nie przesyłają ścieżki dźwiękowej, ale wszystko fajnie śmigało, a teraz sygnatury TV i monitora znikły.
AI: Jaki dokładnie model karty graficznej posiadasz?
ASUS Radeon RX 6600 DUAL 8 GB
AI: Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?
Windows 10
AI: Jaki dokładnie model karty graficznej posiadasz?
ASUS Radeon RX 6600 DUAL 8 GB
AI: Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?
Windows 10