logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen Berlingo 2 1.6 HDI 2013 - trudności z odpalaniem na ciepłym silniku

KonradN1 17 Mar 2025 17:54 348 2
REKLAMA
  • #1 21483977
    KonradN1
    Poziom 2  
    Siema, mam małą zagwozdkę z samochodem Citroen Berlingo 2 1.6 HDI 92 KM 2013 r., problem jest taki, że samochód ma problem odpalić, gdy silnik jest ciepły po jakiejś trasie, gdy ostygnie, to pali na widok kluczyka :D Na dzień dzisiejszy w mojej okolicy są niskie temperatury -3°/ 5° i teraz odpala normalnie bez problemu po trasie, ale tydzień temu temperatury podskoczyły do góry, było z 18° po przejechaniu /- 20 km zgasiłem auto i po 5 minutach chciałem jechać dalej nie chciał odpalić (kręcił, ale nie mógł ująć) po odczekaniu jakichś 20 minut zapalił bez problemu za pierwszym razem, następnie znowu jakieś 10 km przejechane, chwila postoju i to samo kręcił, kręcił, próbowałem parę razy, ale chciał odpalić, znowu chwilę doczekałem i zapalił, następnie wieczorem temperatura trochę spadła i już odpalał bez problemu szybciej, pewnie się ochładzał przez niższą temperaturę powietrza, po podłączeniu kompa 0 błędów, nic kompletnie, co może być powodem takiej sytuacji?
  • REKLAMA
  • #2 21484050
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 21484098
    KonradN1
    Poziom 2  
    >>21484050
    Dzięki za odpowiedź, czyli tak jak myślałem, 99% czujnik położenia wału, ale czekam na termin do mojego fachowca od diagnostyki i chciałem się upewnić, to samo mi powiedział przez telefon na szybko
REKLAMA