Witam. Dostałam rozliczenie ciepła za poprzedni rok i nie dość, że 3 tysiące pobrane w zaliczkach, to jeszcze drugie tyle, 3365 zł, trzeba dopłacić i razem koszt 6782 zł! Mieszkanie ma 47 m², 4. piętro, szczytowe, a grzejnik był cały czas na niecałe 3 ustawiony. Jest jedna rzecz, która mnie zastanawia. Ktoś kiedyś duży pokój przedzielił ścianką na 2 pokoje, a grzejnik został jeden i przechodzi przez ścianę, i to właśnie na tym podzielniku jest aż 4085 jednostek. A może ten pomiar źle działa? Grzejnik jest żeliwny, 26 żeberek. Ja mieszkam tu niecałe 3 lata i poprzednie rozliczenie też było prawie 3 tysiące dopłaty. Ktoś miał taki przypadek i może wie, co należy zrobić? Pozdrawiam
AI: Czy możesz podać model lub typ podzielnika ciepła, który jest zainstalowany na grzejniku?
Techem
AI: Czy wiesz, jak wygląda izolacja budynku lub czy są inne źródła ogrzewania w mieszkaniu?
Ocieplone tylko szczytowe ściany, dawno temu na wierzchu blacha, budynek z wielkiej płyty.
AI: Czy możesz podać model lub typ podzielnika ciepła, który jest zainstalowany na grzejniku?
Techem
AI: Czy wiesz, jak wygląda izolacja budynku lub czy są inne źródła ogrzewania w mieszkaniu?
Ocieplone tylko szczytowe ściany, dawno temu na wierzchu blacha, budynek z wielkiej płyty.