logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gumowe nakładki na okulary do lornetki HEDLER 8x30 7.5° No.185451 – gdzie kupić?

keseszel 02 Maj 2025 12:22 189 3
REKLAMA
  • #1 21537002
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 557
    Szukam gumowych nakładek na okulary lornetki. Korzystając z lornetki bez wspomnianych nakładek czuje dyskomfort i jest uciążliwe. Czy ma ktoś pomysł gdzie można takie coś kupić, jaka jest cena. Pytam z ciekawości, może ktokolwiek z czytających ten temat miał podobny problem. Dodatkowo poszukam jeszcze indywidualnie.
    Oznaczenie lornetki HEDLER 8*30, 7.5°, No. 185451.
    Jakieś uwagi na temat tego "ustrojstwa"..
    Czarne lornetka HEDLER 8x30 z szerokim skórzanym paskiem, bez gumowych nakładek na okulary, leży na jasnym drewnianym podłożu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21537721
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 557
    Dzięki CMS. Jak założyłem temat okazało się, że jest właśnie coś takiego 🙂.. ale zaskoczyło mnie, że ceny są....dużo większe od ceny jaką dałem za lornetkę, jakieś 30-40 PLN dałem za nią...
  • #4 21538146
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1181
    keseszel napisał:
    Dzięki CMS. Jak założyłem temat okazało się, że jest właśnie coś takiego 🙂.. ale zaskoczyło mnie, że ceny są....dużo większe od ceny jaką dałem za lornetkę, jakieś 30-40 PLN dałem za nią...

To miałeś farta.
    Może lekko stara, ale całkiem porządna lornetka o japońskim rodowodzie.
    Generalnie, jeżeli lornetka jest sprawna nie traci specjalnie na jakości.
    Jeżeli nie jest rozkolimowana, to masz dobry sprzęt praktycznie za frajer.
    Jest na pewno dużo lepszy sprzęt niż "chińczyki" dostępne obecnie w sklepach po 200-300 zł.

Lornetki o podobnej jakości, dziś kosztowałby jakieś 800 zł w górę.
    Niestety obróbka szkła do optyki jest bardzo droga. I w cenach to widać. Jak jest tanio, to i g... dostajesz.

I do niej muszli ocznych raczej nie potrzeba, chyba że chcesz ją używać podczas jazdy samochodem terenowym po wertepach.
    Nie "wbija" się oczu w okulary lornetki, tylko trzyma ją dosłownie pół milimetra od skóry i wtedy nie ma żadnego dyskomfortu.
REKLAMA