Pytanie jak w temacie
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:Operating System
Windows 7 Home Premium 32-bit SP1
CPU
Intel Core i5 2500K @ 3.30 GHz 60 °C
Sandy Bridge 32nm Technology
RAM
4,00 GB Single-Channel DDR3 @ 667 MHz (9-9-9-24)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z77X-D3H (Intel Core i5-2500K CPU @ 3.30 GHz) 28 °C
Graphics
1024 MB ATI AMD Radeon HD 6800 Series (Sapphire/PCPartner) 40 °C
Storage
111 GB Crucial CT120BX500SSD1 (SATA (SSD)) 31 °C
dt1 napisał:Zapewne znowu będą to jakieś bardzo podobne wartości.
synxx napisał:1024 MB ATI AMD Radeon HD 6800 Series (Sapphire/PCPartner) 40 °C
synxx napisał:Przerzucić się na Win10 muszę się i tak.
Ordine napisał:Zgadza się, używałem już Fedory, PuppyLinux i Minta. Mint jest dość przyjemny. Oczywiście nie taki lightweight jak Puppy :-Djeżeli chcesz spróbować, to polecam Linux Mint
xury napisał:Tak, ale jeszcze trochę można poużywać, pewnie jakieś 3-5 lat/Za chwilę W10 będzie miał swoje EoL.
dt1 napisał:Nie byłbym pewien, czy Linux będzie bardziej energooszczędny od Windowsa. Zapewne znowu będą to jakieś bardzo podobne wartości. Korzystam z Gentoo i z Windowsa 10 na jednym z moich laptopów i nie widzę bardziej istotnych różnic w długości działania na jednym czy drugim systemie.
synxx napisał:Możliwe, że dLogan myślał o starszych Linuxach, Debian?
Ordine napisał:synxx napisał:1024 MB ATI AMD Radeon HD 6800 Series (Sapphire/PCPartner) 40 °C
Ta karta będzie wspierana bezproblemowo pod Linuxem - jeżeli chcesz spróbować, to polecam Linux Mint - prosty, lekki, generalnie bardzo fajne distro na pierwszy kontakt. A potem a już się zarazisz
xury napisał:Chcesz oszczędzić energię to kup coś nowszego np na N100 z TDP 6W. No i W11 na tym śmiga.
LEDówki napisał:Windows ma przyjemne zarządzanie energią. Robisz nowy schemat zasilania, minimalizujesz wszystkie suwaki i masz energooszczędny powolny komputer. W ten sposób używałem laptop, w którym padło chłodzenie.
LEDówki napisał:Już teraz na linuksie 4GB ram są uciążliwe, bo system zaczyna używać partycję wymiany niczym windows plik swap.