Erbit napisał:Vlipknot napisał:Czyli wolisz wolny internet, ale stabilny?
Dla mnie także liczy się stabilność, w dalszej kolejności dopiero prędkość.
W firmach nikt nie patrzy na speedtest a na możliwość pracy, która przy niestabilnym modemie jest wykluczona.
[edyta]
Poniżej link zestawiony na odległości około 7km od BTS. Brak pozycji "last link down time" wskazuje, że link został 4 maja został zestawiony z BTS w wyniku włączenia zasilania. Przy tej odległości od BTS na tym zestawie miałem już czasy po 60 i 70 dni. Niestety to teren wiejski więc krótkie przerwy zasilania to "norma".
Ja najwięcej widziałem 100dni sesji lte. Dłużej ciężko o brak przerwy w zasilaniu u mnie lub u nich, czy planowanego restartu na update. Obecna umowę mam od 5lat. Nie bylo sytuacji braku internetu. Przy problemach z zasilanie przerzucało na dalszy bts i było 30mbit zamiast 100-150.
Dodano po 4 [minuty]:
Vlipknot napisał:Co do firm, jak Internet jest bardzo wolny też się kokosów nie zbije.
Żebyś się nie zdziwił. Ostatnio odkryłem że duze pliki binarne w systemie który mam pod opieką leżą na odległym serwerze na laczu 10mbit. Nikt nie narzekał. Ale jak ten plik się nie otwiera to tickety spływają lawinowo.