Witam mam pewien problem
A mianowicie kupiłem na ogródek antenę modem nokia 4g05-b+ dlink 2150 i mak pewien problem
Od samego początku nie mogłem dodać kamer jedna po lan druga po wifi
Musiałem ręcznie zmieniać IP kamery żeby to połączyć
Chciałem też połączyć po wifi gniazdka Smart na wifi i za żadne skarby nie można było tego dokonać
W końcu zresetowalem dlinka i od ponad tygodnia próbuje na różne sposoby ustawić adres IP w dlinku gdyż na nieszczęście nokia i dlink mają ten sam adres i niestety
Jak da się połączyć kamerę po lan to ta ja wifi nie jest widoczna
Komputer po lan działa ale też nie zawsze zależy co wpisze w adresie IP
Nokia ma niby adres 192 168.0.1 dlink też
Żeby działał lan oraz wifi było widoczne dla kamer jak i gniazdek wifi Smart
Chyba że trzeba zmienić dlinka na coś innego
Póki co tylko kilka screenów różne ustawienia próbowałem i za żadne skarby nie chce to działać
Acha sieć Orange
Niekiedy nawet jak net na kompie działa oraz łącze telefon po wifi to wyskakuje zaloguj się do sieci po wpisaniu hasła
A mianowicie kupiłem na ogródek antenę modem nokia 4g05-b+ dlink 2150 i mak pewien problem
Od samego początku nie mogłem dodać kamer jedna po lan druga po wifi
Musiałem ręcznie zmieniać IP kamery żeby to połączyć
Chciałem też połączyć po wifi gniazdka Smart na wifi i za żadne skarby nie można było tego dokonać
W końcu zresetowalem dlinka i od ponad tygodnia próbuje na różne sposoby ustawić adres IP w dlinku gdyż na nieszczęście nokia i dlink mają ten sam adres i niestety
Jak da się połączyć kamerę po lan to ta ja wifi nie jest widoczna
Komputer po lan działa ale też nie zawsze zależy co wpisze w adresie IP
Nokia ma niby adres 192 168.0.1 dlink też
Żeby działał lan oraz wifi było widoczne dla kamer jak i gniazdek wifi Smart
Chyba że trzeba zmienić dlinka na coś innego
Póki co tylko kilka screenów różne ustawienia próbowałem i za żadne skarby nie chce to działać
Acha sieć Orange
Niekiedy nawet jak net na kompie działa oraz łącze telefon po wifi to wyskakuje zaloguj się do sieci po wpisaniu hasła