Witam i dziękuję za tę wspaniałą tablicę!
Kupiłem bezprzewodowy (WiFi + 433 MHz RF) 2-kanałowy przekaźnik z modułem CB2S i sflashowałem go za pomocą OpenBK7231N.
Wszystko działa dobrze, a wyodrębniony pinout pasuje do moich pomiarów:
Przycisk (kanał 1) na P6
Dioda LED WiFi na P26
Przekaźnik (kanał 2) na P24
Przycisk (kanał 2) na P8
Przekaźnik (kanał 1) na P7
Ale gdzie są zdefiniowane domyślne przypisania? Chciałbym zmodyfikować logikę (używając autoexec.bat?), aby osiągnąć następujące zachowanie:
- Przycisk 1 powinien przełączać przekaźnik 1 (taki sam jak domyślny).
- Przycisk 2 NIE powinien przełączać przekaźnika 2, ale zamiast tego powinien wyłączyć przekaźnik 1, odczekać 500 ms, a następnie włączyć go ponownie (aby zmienić kolor lampy basenowej).
Lampa wykorzystuje tylko 12V AC (L i N) i zmienia kolor za każdym razem, gdy jest szybko wyłączana.
Już próbowałem:
addEventHandler OnClick Btn2
{
setChannel 1 0
delay 500
setChannel 1 1
}
w pliku autoexec.bat, ale włączyło to tylko światło.
Zbadałem natywny graficzny interfejs użytkownika i aplikację internetową, ale nie mogę znaleźć sposobu na dostosowanie tego zachowania.
Każda wskazówka będzie mile widziana!
Dziękuję bardzo,
Nico
AI: Czy eksperymentowałeś już z funkcjami skryptowymi OpenBK7231N, takimi jak autoexec.bat lub reguły oparte na zdarzeniach, czy potrzebujesz wskazówek, jak zacząć z nimi korzystać?
Tak, próbowałem
{
setChannel 1 0
delay 500
setChannel 1 1
}
AI: Czy mógłbyś podzielić się swoją obecną konfiguracją lub jakimikolwiek skryptami/regułami, które ustawiłeś dla przypisań przycisków i przekaźników, abyśmy mogli lepiej zrozumieć, co należy zmodyfikować? .
Zrobiłem to w kodzie
Kupiłem bezprzewodowy (WiFi + 433 MHz RF) 2-kanałowy przekaźnik z modułem CB2S i sflashowałem go za pomocą OpenBK7231N.
Wszystko działa dobrze, a wyodrębniony pinout pasuje do moich pomiarów:
Przycisk (kanał 1) na P6
Dioda LED WiFi na P26
Przekaźnik (kanał 2) na P24
Przycisk (kanał 2) na P8
Przekaźnik (kanał 1) na P7
Ale gdzie są zdefiniowane domyślne przypisania? Chciałbym zmodyfikować logikę (używając autoexec.bat?), aby osiągnąć następujące zachowanie:
- Przycisk 1 powinien przełączać przekaźnik 1 (taki sam jak domyślny).
- Przycisk 2 NIE powinien przełączać przekaźnika 2, ale zamiast tego powinien wyłączyć przekaźnik 1, odczekać 500 ms, a następnie włączyć go ponownie (aby zmienić kolor lampy basenowej).
Lampa wykorzystuje tylko 12V AC (L i N) i zmienia kolor za każdym razem, gdy jest szybko wyłączana.
Już próbowałem:
{
setChannel 1 0
delay 500
setChannel 1 1
}
w pliku autoexec.bat, ale włączyło to tylko światło.
Zbadałem natywny graficzny interfejs użytkownika i aplikację internetową, ale nie mogę znaleźć sposobu na dostosowanie tego zachowania.
Każda wskazówka będzie mile widziana!
Dziękuję bardzo,
Nico
AI: Czy eksperymentowałeś już z funkcjami skryptowymi OpenBK7231N, takimi jak autoexec.bat lub reguły oparte na zdarzeniach, czy potrzebujesz wskazówek, jak zacząć z nimi korzystać?
Tak, próbowałem
{
setChannel 1 0
delay 500
setChannel 1 1
}
AI: Czy mógłbyś podzielić się swoją obecną konfiguracją lub jakimikolwiek skryptami/regułami, które ustawiłeś dla przypisań przycisków i przekaźników, abyśmy mogli lepiej zrozumieć, co należy zmodyfikować? .
Zrobiłem to w kodzie