Witam. Czy wie ktoś lub może ma shcemat jak zrobić taki właśnie kabelek? Potrzebny jest mi on żeby podłączyć wzmacniacz i procesor dźwięku. Z góry dziękuję
witam
kup kabel żyla ekran żyła ekran
w DINie polutuj mase na środkowy bolec a sygnał na 2 i 5 bolec (z prawej strony DIN'a)
w CHINCH'u mase daj na dolną blaszkę a sygnał na górną
pozdro
jak rozkrecisz CHINCH'a to tam są 2 blaszki
jedna na górze druga na dole
do tej górnej przylutuj sygnał
do dolnej mase czyli przewód bez otuliny (ekran)
no mozliwe
DINa 5 lutowałem ostatni raz chyba ze 2 lata temu więc mi wylecialo z głowy po prostu
gotowy kabel zależnie od jego długości to koszt najwyżej 10-15zł
patrząc na dina,mając bolce od góry a wypust od masy na dole,licząc od lewej do prawej to:
1 bolec-lewy play
2 -lewy rec.
3 -masa
4 -prawy play
5 -prawy rec.
czyli musisz sie wpiąć ze sygnałem z cinch na 1 i 4 a masa na obudowe.
✨ Dyskusja dotyczy wykonania kabla łączącego wzmacniacz i procesor dźwięku z wykorzystaniem złączy DIN5 i chinch (RCA). Zalecane jest użycie kabla z żyłą i ekranem. W złączu DIN5 masa powinna być przylutowana do środkowego bolca (lub według innej wersji do bolca nr 3), a sygnał do odpowiednich pinów (np. 1 i 4 lub 2 i 5, w zależności od układu). W złączu chinch masa jest lutowana do dolnej blaszek, a sygnał do górnej. Podano schematy pinów DIN5 z opisem funkcji poszczególnych bolców: 1 - lewy play, 2 - lewy rec., 3 - masa, 4 - prawy play, 5 - prawy rec. Wskazano również możliwość zakupu gotowego kabla DIN5 do chinch w cenie około 4-15 zł w zależności od długości i jakości. Podano link do strony z opisem złączy DIN audio. Wygenerowane przez model językowy.