logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C-Crosser 2009 – dorabianie pilota Xhorse Key Tool Plus, zgodność z Outlander?

arg88 09 Sie 2025 15:38 372 3
REKLAMA
  • #1 21630171
    arg88
    Poziom 9  
    Witam. Mam klienta, który ma Citroëna C-Crosser z 2009 roku.

Pilot jest dwuprzyciskowy. Auto odpala. W związku z tym chce dorobić sobie drugiego pilota.

Posiadam Xhorse Key Tool Plusa.

Problem w tym, że nie mogę wygenerować pilota, bo nie ma w rozpisce tego auta. Podobno jest to Mitsubishi Outlander? Grot na pewno MIT11R. Jaki soft pasuje do tego Citroëna?

Czy pilota dodaje się diagnostycznie przez OBD, czy jakąś magiczną kombinacją świateł i innych przycisków?
    Pilot samochodowy z grotem MIT11R, dwa przyciski, dedykowany do Peugeot 4007 2007–2012
  • REKLAMA
  • #2 21631783
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5051
    Nie wiem jak działa Key Tool Plus.
    Ja mam Key Tool Max Pro, dużo tańszy od twojego.
    W mom jest opcja taka, że przy odczycie częstotliwości pilota sprawdza od czego to pilot i jaki pilot z Xhorse będzie tutaj pasował.
    Nie wiem czy Key Tool Plus ma tą opcję.
    Np. Key Tool Max może emulować piloty a wersja wyższa, Key Tool Max Pro nie posiada tej funkcji.
    Jest to głupie posunięcie firmy więc Plus też może być w ten sposób ograniczony.

Co do dodania pilota to przy ID46 czyli PCF transponder jest częścią pilota. Po jego dopisaniu w Citroenie trzeba po włączeniu zapłonu przytrzymać guzik zamykania w ciągu 10 sekund po włączeniu zapłonu.
    Jak jest niedopisany transponder to taki pilot nie daje się przypisać do centralnego zamka.

Ty nie podałeś co za transponder jest w oryginale ale podejrzewam że ID46.
    Jeżeli wybierzesz klucz Xhorse i system będzie działał jak w Citroenie to po włączeniu zapłonu masz 20 sekund na naciśnięcie guzika na pilocie - jak w oryginale po wymianie baterii.
  • REKLAMA
  • #3 21631834
    arg88
    Poziom 9  
    Wow. Zaciekawiła mnie ta opcja. Gdzie ona jest u Ciebie i jak się nazywa?
  • #4 21632308
    artur.heise
    Poziom 33  
    Ocena: 609
    grala1 napisał:

Ty nie podałeś co za transponder jest w oryginale ale podejrzewam że ID46.

Internet zeznaje, że PCF7936 ID46 433 Mhz

Pilot zintegrowany z kluczykiem samochodowym oraz bateria, widok schematyczny.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA