Witam, bardzo proszę o poradę, bo już nie wiem, co mam robić. Otóż od jakiegoś czasu nie działa mi podświetlenie kokpitu (licznik, Climatronic, przyciski). Przejrzałem wszystkie bezpieczniki — są sprawne. Przetestowałem trzy różne włączniki świateł i regulację podświetlenia — też nic. Czy miał ktoś podobnie albo wie, jak to naprawić? Dodam tylko, że podświetlenie nie spaliło się, ponieważ przy zamykaniu i otwieraniu samochodu wszystko podświetla się na ułamek sekundy. Samochód to Ibiza 6L, 2007 r., 1,4 l, benzyna
AI: Czy przed pojawieniem się problemu były wykonywane jakieś naprawy, modyfikacje lub doszło do zalania w okolicach kokpitu albo instalacji elektrycznej?
Nie.
AI: Czy pozostałe elementy elektryczne w samochodzie (np. radio, wyświetlacz, inne światła wewnętrzne) działają bez zarzutu?
Tak.
AI: Czy przed pojawieniem się problemu były wykonywane jakieś naprawy, modyfikacje lub doszło do zalania w okolicach kokpitu albo instalacji elektrycznej?
Nie.
AI: Czy pozostałe elementy elektryczne w samochodzie (np. radio, wyświetlacz, inne światła wewnętrzne) działają bez zarzutu?
Tak.