Ogólnie te zasilacze są b. dobre (w tym przedziale cenowym), ale jak z każdym sprzętem i z tym bywają problemy. Miałem już kilka-kilkanaście sztuk uszkodzonych, większość usterek polegała na zawieszaniu się komputera podczas pracy (przeważnie zasilacze nowe), 3-4 sztuki po jakimś czasie wentylator głośno pracował, no i kilka przestało działać.
W tych sztukach gdzie komputery się wieszały, napięcia pokazywane przez bios i programy monitorujące były w normie, nie mierzyłem miernikiem.
Odpowiadając na pytanie kolegi należałoby mieć pewność że faktycznie zasilacz daje 12,65V (przekroczono 5% tolerancji - powód do reklamacji) , najlepiej zmierzyć miernikiem. Oczywiście dopuszczam możliwość iż ten egzemplarz jest uszkodzony.
Co do zawieszania w biosie \"hardware monitor setup\" , to czy kolega jest pewien, że to wina zasilacza ?? Mialem podobne przypadki w plytach EPOXa kiedy podpięty byl dodatkowy wentylator systemowy.
Jako ciekawostkę powiem, że MODE COM gwarantuje, iż w przypadku kiedy została zakupiona ich obudowa z zasilaczem i zasilacz spowoduje uszkodzenie pozostałych elementów komputera - zostają zwrócone koszty całego uszkodzonego sprzętu.
Informacje taką dostałem od przedstawiciela MODE COM - firma w której pracuję zaopatruje się bezpośrednio u nich. Nie wiem jak to jest gdy sie kupuje przez pośredników.W przypadku uszkodzenia cały sprzęt ma być odesłany do niezależnego rzeczoznawcy.[/url]