michal_rybka napisał: standardowa operacja w każdym maluchu to była, bo bez przekaźników światła świeciły na pomarańczowo, a jak jeszcze była prądnica, to na brązowo

Trochę to przerysowane. Miałem jednego z pierwszych maluchów z prądnicą. Przekaźniki założyłem, bo padł mi przełącznik. Przełączniki takie wtedy praktycznie były nieosiągalne, więc ten naprawiłem, ale żebym do niego nie musiał już zaglądać założyłem przekaźniki, a trochę później wymieniłem oryginalne żarówki na H4, co wyraźnie poprawiło oświetlenie drogi. Oczywiście żarówki H4 wymagały ustawienia w reflektorach, tak aby rozsył światła odpowiadał żarówkom oryginalnym.
Gerri napisał: Tylko że jak zamiast obciążenia żarówką pojawi się obciążenie tylko cewką przekaźnika - to układ kontroli żarówek zaraz wywali błąd. O ile taki układ w omawianym aucie jest.
U mnie czegoś takiego nie ma, ale to może być denerwujące. Przypuszczam, że jest to do ominięcia, ale wtedy prawdopodobnie potrzebny będzie schemat i większa ingerencja w instalację elektryczną.