Świeżo po sukcesie przeprogramowania czujnika temperatury / wilgotności pomyślałem, że spróbuję adaptera wtyczki sieciowej, ponieważ mam kilka, które są oparte na Tuya...
Kupiłem nowy do zabawy i przyszedł z innym chipem niż inne, które mam. Okazało się, że jest to wtyczka z pojedynczym chipem T34.
Po delikatnym otwarciu obudowy imadłem w celu rozerwania łączenia obudowy, tak wygląda w środku...
Patrząc na kartę katalogową układu wybrałem te 4 punkty do połączenia z układem...
Nie chcąc lutować czegoś tak małego, zdecydowałem się na gniazdo wydrukowane w 3D, które pasuje do układu scalonego i utrzymuje piny we właściwym miejscu...
Jest ono następnie przytrzymywane ręcznie, podczas gdy chip jest odczytywany/programowany...
Zadziałało naprawdę dobrze!
Odczytałem istniejący firmware i wyodrębniłem konfigurację Tuya.
Co ciekawe, flasher zgłosił go jako BK7231N, ale aplikacja internetowa zgłasza go jako BK7321T?
Zanim przejdę do flashowania najnowszego oprogramowania BK, czy jest coś jeszcze, co powinienem uzyskać z urządzenia i czy będę miał pełną funkcjonalność po flashowaniu? Skąd mam wiedzieć, które z ustawień dają mi zużycie energii itp?
Dzięki
Simon
Kupiłem nowy do zabawy i przyszedł z innym chipem niż inne, które mam. Okazało się, że jest to wtyczka z pojedynczym chipem T34.
Po delikatnym otwarciu obudowy imadłem w celu rozerwania łączenia obudowy, tak wygląda w środku...
Patrząc na kartę katalogową układu wybrałem te 4 punkty do połączenia z układem...
Nie chcąc lutować czegoś tak małego, zdecydowałem się na gniazdo wydrukowane w 3D, które pasuje do układu scalonego i utrzymuje piny we właściwym miejscu...
Jest ono następnie przytrzymywane ręcznie, podczas gdy chip jest odczytywany/programowany...
Zadziałało naprawdę dobrze!
Odczytałem istniejący firmware i wyodrębniłem konfigurację Tuya.
{
"sel_pin_pin":"8",
"rl1_lv":"1",
"bt1_pin":"16",
"onoff_rst_m":"0",
"rand_dpid":"42",
"net_trig":"1",
"netled1_lv":"0",
"jv":"110.0.3",
"onoff_rst_type":"0",
"ffc_select":"0",
"total_bt_pin":"26",
"key_rst_en":"0",
"nety_led":"2",
"vi_pin":"7",
"over_cur":"20000",
"resistor":"1",
"total_stat":"2",
"bt1_lv":"0",
"reset_t":"3",
"netled1_pin":"28",
"chip_type":"0",
"lose_vol":"90",
"remote_add_dp":"49",
"remote_list_dp":"50",
"net_type":"0",
"over_vol":"265",
"inch_dp":"44",
"module":"T34",
"ele_pin":"6",
"ch_cddpid1":"9",
"inch_en1":"0",
"init_conf":"38",
"zero_select":"0",
"onoff_type":"2",
"series_ctrl":"2",
"bt_self_type":"0",
"total_bt_lv":"0",
"cyc_dpid":"43",
"ch_num":"1",
"rl1_pin":"24",
"netn_led":"1",
"vol_def":"0",
"ch_dpid1":"1",
"sel_pin_lv":"1",
"crc":"95"
}
Co ciekawe, flasher zgłosił go jako BK7231N, ale aplikacja internetowa zgłasza go jako BK7321T?
Zanim przejdę do flashowania najnowszego oprogramowania BK, czy jest coś jeszcze, co powinienem uzyskać z urządzenia i czy będę miał pełną funkcjonalność po flashowaniu? Skąd mam wiedzieć, które z ustawień dają mi zużycie energii itp?
Dzięki
Simon