logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VENOM nagrzewnica olejowa – automatyczne odpowietrzanie przy niskich temperaturach

lukpio3 08 Sty 2026 20:17 357 1
REKLAMA
  • #1 21803173
    lukpio3
    Poziom 21  
    Ocena: 168
    Cześć,
    Potrzebuję Waszej porady. Nie wiem czy da się w ogóle coś z tym zrobić, jakoś usprawnić. Posiadam nagrzewnicę olejową VENOM. O samej nagrzewnicy nie chcę dyskutować bo każdy ma swoje opinie. U mie ogrzewa ona pomieszczenie około 200mkw i po 10 minutach jest na tyle ciepło że można bez kurtki chodzić. Więc ogólnie jestem zadowolony patrząc na kasę jaką za nią dałem. Ale nie o to chodzi. Nagrzewnica przy niskich temperaturach, rzędu 1 - 2 stopnie nie chce odpalić. Jest to oczywiście opisane w instrukcji więc nie jest to nic nienormalnego bo producent przewidział taką sytuację i aby odpaliła, trzeba przytkać palcem odpowietrznik z tyłu. No i super, po takiej procedurze odpala za każdym razem bez błędu. Pytanie tylko czy nie dało by się tego jakoś zautomatyzować. Może ktoś ma na to jakiś pomysł bo chciałbym korzystać z tego termostatu ale co mi po nim skoro mam ustawione że jak temperatura spadnie poniżej 3 stopni to ma się włączyć, skoro ona sama nie odpala i muszę lecieć do pomieszczenia gdzie ona stoi i przytykać palcem otwór. To takie odpalanie trochę bezsensowne przyznam szczerze. Może ma ktoś na to jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 21823775
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6655
    Dać tam jakiś elektrozawór pneumatyczny.
REKLAMA