Odpowiem zbiorczo odnośnie routera na zewnątrz też już o tym myślałem ale mam pod nim podpięte 4 kable pod Ethernet musiał bym kolejny router zastosować nie chce zbytnio wiercić. Temu myślałem nad anteną i przejściu z kablami przez okno wyłazowe
Odnośnie anteny na południe, mieszkam w takim terenie gdzie teren jest strasznie pokręcony i na południe mam odrazu wzniesienia nie łączę się z tymi sieciami na pewno. Dodam screeny co mi wyszło.
Te anteny po drugiej stronie jeziora widzę bez problemu mam w zasięgu jak widać dużo sieci. Wczoraj kupiłem starter Play do testowania i prędkość widzę pokazuje znacząco lepsza według speed testa. Jeszcze zastanawiam się nad t- mobile.
Orange stosujemy od roku ale często raz dwa razy na miesiąc nie mamy internetu czemu nie wiem Orange osttanio ma różne opinie. W telefonie czasami łapie mi 5g
Wynik testu 564mb pobierania za to upload 2mb hahah
Co do tego modemu CPE 5G/LTE? Jaki to koszt?
A dodam że ta antenę Play co jest w miejscowości Brodnica górna to widzę ale jednak mi trochę drzewa ja przysłaniają.
Ogólnie sinr też skakał ale nie tak mocno jak na modemie i jest wyżej. Myślę że skakał z powodu zimna haha