Gigabyte B75M-D2V, mam problem, płyta główna po włożeniu DDR3, 2x8 GB, 1600 Mhz działał bez problemu, następnego dni komputer się nie włączył. RAM wysłany na gwarancje i uznali ją, mam jeszcze 2x4 GB, 1300 Mhz, te działały parę dni. kolejne 2x8 GB również działały jeden dzień. Zastanawiam się o co chodzi, wersja bios F6b ustawienia Deflaut. Pomocy, bo nie wiem co zrobić żeby to się nie powtórzyło jak przyjdzie nowy RAM z tytułu gwarancji.
AI: Jaka jest pełna konfiguracja Twojego komputera? (procesor, zasilacz – marka/model/moc, karta graficzna, inne podzespoły)
Zasilacz CX600M 600 W, I7-3770, Gtx 1070Ti 8 GB.
AI: Co dokładnie dzieje się po próbie uruchomienia komputera? Czy są jakieś sygnały dźwiękowe, świecą się diody, kręcą się wentylatory, czy komputer całkowicie nie reaguje?
- Po włożeniu problematycznych kości głośnik systemowy wydaje stale coś jak by kliknięcia.
- Wentylatory obudowy stoją, ale się podświetlają.
- Sys fan załącza się, po chwili staje i rusza z pełna mocą.
- Podświetlenie karty graficznej jak i wentylatory nie reagują.
AI: Jaka jest pełna konfiguracja Twojego komputera? (procesor, zasilacz – marka/model/moc, karta graficzna, inne podzespoły)
Zasilacz CX600M 600 W, I7-3770, Gtx 1070Ti 8 GB.
AI: Co dokładnie dzieje się po próbie uruchomienia komputera? Czy są jakieś sygnały dźwiękowe, świecą się diody, kręcą się wentylatory, czy komputer całkowicie nie reaguje?
- Po włożeniu problematycznych kości głośnik systemowy wydaje stale coś jak by kliknięcia.
- Wentylatory obudowy stoją, ale się podświetlają.
- Sys fan załącza się, po chwili staje i rusza z pełna mocą.
- Podświetlenie karty graficznej jak i wentylatory nie reagują.