W sumie: tak.
Jeżeli zależy Ci koniecznie na paśmie VHF to masz trzy opcje:
1.
Kupno anteny combo czyli właściwie dwóch anten połączonych zwrotnicą (wszystko w jednej cenie).
Pierwszy lepszy przykład:
Na al..o nawet za ok 50 zł.
2.
Jeżeli jesteś "przywiązany" do swojej anteny to dokupienie do niej samego dipola pod VHF:
To tylko przykład
Cena na all...o ok 35zł
Wykorzystujesz sam dipol przykręcając go do Twojej anteny tak jak na pierwszym obrazku z anteną combo

i poprzez zwrotnicę/sumator (też dokupioną jak nie masz - nie wiem jaka cena ale chyba ok 20zł) zrobisz sobie samemu "combo". Czyli taką jak z pierwszej fotki

Ale czy to warto jak się spojrzy na koszty
3.
Zamontuj jeżeli masz możliwość tą antenę na VHF obok twojej, jako druga antena i połącz obie zwrotnicą/sumatorem dla kanałów 1-12 i 21-48 (UHF i VHF). Jeżeli jest wzmacniacz w którejś antenie to pamiętaj by zwrotnica/sumator "przekazywała" napięcie do wzmacniacza.
Tyle,
reszta to Twój wybór

ale jeżeli nie masz żadnych "część" (zwrotnicy, symetryzatora itp) to chyba jednak antena combo wyjdzie najtaniej ale ...

jeszcze raz napisze: to Twój wybór
Dodane po chwili
--------------------------------------------------------------------
Zapytam jeszcze:
Co masz w tej puszcze w swojej antenie? Czy tylko symetryzator czy wzmacniacz? Na pewno twoja antena nie jest przystosowana do VHF, ale czasami symetryzatory lub wzmacniacze w celach obniżenia zakłóceń mają filtr na inne częstotliwości poza kanałami na które jest dana antena, czyli w tym przypadku: 21-48.
Ja w swoim małym dipolu na pasmo UHF wymieniłem symetryzator przeznaczony dla kanałów 21-48 na symetryzator dla kanałów 1-60.
Owszem nie jest to cudowny odbiór MUX8. Pikseluje, ale na samym tym dipolku odbiera jakieś resztkowe sygnały w paśmie VHF. Na marginesie: U mnie w lubelskim mux8 to 12 kanał
Z tym że mi na tym kanale nie zależy, więc mi taka jakość wystarczy. Do anten nadawczych mam tak jak ty: ok 24km (Boży Dar lub Piaski)
To moja antena na UHF, kupiona za 35 zł z wymienionym symetryzatorem za 5zł od tego samego dostawcy. Na razie "hula"

z "czkawką" na mux8
Był w niej taki symetryzator:
a jest teraz taki:
Może jak bym dał wzmacniacz uwzględniający pasmo VHF było by lepiej, ale jak na razie mi to nie potrzebne, więc jest git.
Zaznaczam, żeby nie było, że namawiam Cię na "mój" minimalizm:
Ja nie mam gdzie przykręcić anteny. Mieszkam w bloku i mam tylko okno do dyspozycji. Gdybym miał taką możliwość to wybrał bym na pewno jakieś Combo.
A ceny jak widać są zbliżone do siebie.