Witam, mam następujący problem z pralką Amica DAW 8143 DSIBTO. Kłódka z ekranu nie znika i pralka myśli, że cały czas ma zamknięte drzwi, mimo że drzwi są otwarte bądź zamknięte. Zamek wymieniony na nowy, dalej to samo. I do tego pralka nie kończy żadnego programu, zostaje na minucie i pralkę trzeba wyłączyć. Pralka nie wyrzuca żadnych błędów. Pytanie do forumowiczów: jakie elementy na płycie sterującej odpowiadają za sygnał otwarcia bądź zamknięcia zamka? Próbowałem coś namierzyć, ale mam problem. Każda podpowiedź będzie bardzo pomocna.
AI: Czy sprawdzałeś przewody oraz złącza między zamkiem drzwi a płytą główną - czy nie ma przerwy, uszkodzenia lub zaśniedzenia?
Tak. Wszędzie jest przejście.
AI: Czy próbowałeś wejść w tryb serwisowy pralki lub sprawdzić napięcia/sygnały na złączu zamka podczas otwierania i zamykania drzwi? Jeśli tak, jakie były wyniki?
Nie wiem, jak wejść w tryb serwisowy pralki. Napięcia sprawdzone wydają się okej.
AI: Czy sprawdzałeś przewody oraz złącza między zamkiem drzwi a płytą główną - czy nie ma przerwy, uszkodzenia lub zaśniedzenia?
Tak. Wszędzie jest przejście.
AI: Czy próbowałeś wejść w tryb serwisowy pralki lub sprawdzić napięcia/sygnały na złączu zamka podczas otwierania i zamykania drzwi? Jeśli tak, jakie były wyniki?
Nie wiem, jak wejść w tryb serwisowy pralki. Napięcia sprawdzone wydają się okej.