Cześć. Mam kartę graficzną GeForce 8800 GS która działa tylko w trybie PCI-E x1, a nie x16 jak powinna. Sprawdzając kartę pod pod lupą zauważyłem brak dwóch kondensatorów po wyżej złącza, Przypuszczam że to jest problemem że karta nie chce działać w trybie PCI-E X16, karta nie wyświetla artefaktów, sterowniki instalują się bez problemów, można nawet odpalić gry i 3D Marki, ale od razu widać że karta nie działa z pełną prędkością, 3D Marki mają zaniżone wyniki a gry chodzą jakby ktoś włączył spowolnienie czasu, coś jak w grze Max Payne jak ktoś kojarzy
.
Rysa na laminacie jest ok w sensie ścieżki nie są przerwane.
Odlutowałem dwa kondensatory, te które obok nie miały pary i zmierzyłem pojemności, multimetr pokazał 140 nF i 120 nF. Ktoś może potwierdzić te wartości ? Ktoś może podać linka do właściwych kondensatorów wielkościowo i pojemnościowo ?
Rysa na laminacie jest ok w sensie ścieżki nie są przerwane.
Odlutowałem dwa kondensatory, te które obok nie miały pary i zmierzyłem pojemności, multimetr pokazał 140 nF i 120 nF. Ktoś może potwierdzić te wartości ? Ktoś może podać linka do właściwych kondensatorów wielkościowo i pojemnościowo ?