Cześć. Zastanawiam się nad zakupem routera, który miałby posłużyć w sumie w dwóch odmiennych warunkach. Na co dzień stałby u mnie w garażu w centrum miasta z dobrym zasięgiem i z zasilaniem sieciowym aby tylko sobie był tam internet (bez wymagań) ALE chciałbym też mieć możliwość zabrania go ze sobą aby mieć internet w miejscach, gdzie zasięg komórkowy jest na zewnątrz ale w budynku już brak. Router stawiałbym wtedy na zewnątrz i wysyłał wifi za ścianę do siebie. To rozwiązanie byłoby wykorzystywane bardzo okazjonalnie, w zeszłym roku miałem może 2 dni w których bym potrzebował taki router po 3-5h. Fajnie gdyby router miał możliwość polepszenia odbieranego zasięgu np. z wykorzystaniem antenek oraz aby nie kosztował więcej niż 150zł. Jeśli opcja z powerbankiem to posiadam xiaomi 20000mah. Czy ktoś może doradzić coś sensownego? Użyłem opcji szukaj, czytałem o MF286 ale tylko podstawowa wersja ma zasilanie z akumulatorka, w dodatku te sprzedawane mają zazwyczaj zużyty akumulatorek, a jest ciężko dostępny. Myślałem tez o ZTE MF971V z dodatkowymi antenami ale to router mobilny, a jednak chciałbym aby mój działał 24h/7 i tylko okazjonalnie był "mobilny" i nie wiem czy taki MF971V nadaje się do ciągłej pracy. Dopuszczam jeszcze myśl, że w podobnym budżecie i sensowniej będzie w tym wypadku kupić dwa urządzenia, np używkę mf286 bez baterii/b525 za grosze do garażu i coś pokroju MF971V do użytku mobilnego.