kucharskijan72 napisał:żebym mu nie wybił szyb w oknach to mówi mi prawdę zresztą jest uczciwy
Wątpię.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkucharskijan72 napisał:żebym mu nie wybił szyb w oknach to mówi mi prawdę zresztą jest uczciwy
kucharskijan72 napisał:jest to wszystko w enerdze moc ,jaki panel ile sztuk i numer seryjny
kucharskijan72 napisał:Myślicie, że skąd to wiedzą?
kucharskijan72 napisał:to wziąłem z Googla
kucharskijan72 napisał:Przy założeniu, że wydam na to, żeby mieć prąd dla siebie, panele plus baterie i wydam na to 30 000 zł, to w którym momencie mam prąd za darmo.... To, jak sobie to rozłoży na raty, to zagotuje sobie wodę w czajniku elektrycznym za darmo dopiero za 10 lat.. Jest tak czy nie.. Wiec gdzie tu jest logika.
kucharskijan72 napisał:No faktycznie, nie ma co dyskutować i tak się nie dowiem czegoś zdrowego, niech każdy zostanie przy swojej racji.
kucharskijan72 napisał:Może faktycznie z tym falownikiem będę musiał zgłosić to w Enerdze, ale jak będą robić kłopot,
kucharskijan72 napisał:to ich oleję
kucharskijan72 napisał:Inwestycja w off grid mija się z celem, bo jak ktoś mi powie, że ma prąd za darmo, to go wyśmieję
kucharskijan72 napisał:jeżeli po kilku latach będziecie chcieli to utylizować, to zapłacicie za to. Ja to wrzucę do śmietnika lub wywiozę do lasu.
kucharskijan72 napisał:Czy wtedy nic nie muszę zgłaszać?
kucharskijan72 napisał:jeżeli chodzi o oddawanie takich odpadów, to u nas to kosztuje za kilogram
kucharskijan72 napisał:Ciężko się z wami gada albo ja jestem stuknięty.
kucharskijan72 napisał:szuflować łopatą lubię, bo jest to dużo tańsze niż wasze wynalazki typu pelet czy gaz.
kucharskijan72 napisał:jeżeli chodzi o oddawanie takich odpadów, to u nas to kosztuje za kilogram, panel waży 18 kg,